• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Halfeti Marina törenle açıldı

Halfeti Marina törenle açıldı
Son yıllarda turizm potansiyeli sürekli artan ve ulusal televizyon kanallarının dizi çekimleriyle ülke gündemine gelen Şanlıurfa’ nın Halfeti ilçesine yapılan marina düzenlenen törenle açıldı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Halfeti Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Halfeti Marina’nın açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. 
 
Halfeti Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen Halfeti Turizm Altyapısının Geliştirilmesi ve İskele Yapımı Projesi kapsamında inşa edilen Halfeti Marina’nın açılış töreninde Vali İzzettin Küçük’e Kaymakam Mehmet Keklik, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, daire amirleri ve çok sayıda Halfetili vatandaş eşlik etti. 
 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, önümüzdeki dönemlerde iki alanda çok büyük atılımların olacağına inandığını belirterek; sanayi ve turizmin Şanlıurfa’da sıçrama yapacağını kaydetti. Organize sanayi bölgelerinin dolduğunu ve yenilerinin yapılmakta olduğunu ifade eden Vali Küçük, turizm alanında da çok büyük atılımlar yapacaklarını sözlerine ekledi. 
 
Turizm alanında akla gelebilecek her türlü özelliğe Şanlıurfa ve ilçelerinin sahip olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Vali Küçük, Şanlıurfa’nın aldığı turist sayısını sahip olunan turizm potansiyeline uygun rakamlara çekmek için çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Önümüzdeki yıldan itibaren yılda bir milyon turisti geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Vali Küçük: “Bu hedefte en büyük görev Halfeti’nindir. Halfeti Türkiye’de ve dünyada artık marka şehir olmuştur ve doğayla suyun buluştuğu nadir yerlerdendir. Bu yüzden burayı görmeyi arzulayan çok insan olacaktır” dedi. 
 
Konuşmasının sonunda Halfeti’de bir liman başkanlığı kurulmasının zorunluluk olduğunu belirten Vali İzzettin Küçük, bunun için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Devletin yaptıklarının yanı sıra yöre insanının sahip çıkmasının da çok önemli olduğunun altını çizen Vali Küçük: “Devlet ne kadar yaparsa yapsın, oradaki insanlar sahip çıkmadığı sürece ilerleme belirli bir yere kadar sağlanabilir. Gerisini getirmek o yöredeki insanların elindedir” sözleriyle konuşmasına son verdi. 
 
Açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise; Halfeti ilçesinin geçirmiş olduğu dönüşüme dikkat çekerek, Halfeti’nin sakin şehir olabilmesi için kamu binalarının Yeni Halfeti’ye taşınması için yapılan çalışmaların öneminden bahsetti. 
 
Açılışı gerçekleştirilen marina hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Keklik ise konuşmasında; 55 tekne kapasiteli marinanın 45 günlük bir süre içerisinde tamamlandığını belirterek Marinanın Halfeti’ye ve tüm Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra marinayı gezdiler. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim