• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Haliç bölgesine gelecek yıl 5 otel geliyor

Haliç bölgesine gelecek yıl  5 otel geliyor
Osmanlı döneminden bu yana İstanbul’un en değerli alanlarından birisi olan ve şehrin tam merkezinde konumlanan Altın Boynuz Haliç’e yeni turizm yatırımları geliyor.
2011 yılının son aylarında, Hilton'un hizmet vermeye başlamasının ve olumlu sonuçlar almasının ardından, yerli ve yabancı yatırımcılar da turizm projelerini harekete geçirdiler. Bölgede gelecek yıl içinde 5 yeni otel daha hizmete geçmeye hazırlanıyor. Yaklaşık olarak 500 Milyon Dolarlık turizm yatırımının yapıldığı bölgedeki yatak kapasitesi de 1500'e çıkacak.
 
Haliç bölgesine uluslararası turizm devlerinden Hilton'un, Hilton Garden Inn ile giriş yapmasının ardından yeni turizm yatırımları da gelmeye başladı. Gelecek yıl içinde bölgede 5 yeni otel daha hizmet vermeye başlayacak. Yatırım miktarı yaklaşık olarak 500 Milyon Doları bulacak otellerin hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki yatak kapasitesinin de 1500'ü geçmesi bekleniyor. 
 
 
YERLİ YATIRIMCI DA YABANCI YATIRIMCI DA HALİÇ'TE!
 
Yabancı yatırımcı Amplio'nun 2011 yılında bölgeye Hilton'u getirmesiyle başlayan süreçte, yerli ve yabancı birçok yatırımcı Haliç'te yatırıma başladı. 
 
Bölgede yakın zamanda faaliyete geçecek otellerden biri, sektörün önemli markalarından Mövenpick. Ayrıca mobilya sektörünün önemli firmalarından yerli Lazzoni de bölgede bir otel yapıyor. İsimleri henüz belli olmayan 3 otelin inşası ise sürüyor.
 
 
BÖLGENİN KONUMU TURİZME ETKİ EDİYOR
 
Bölgedeki kongre ve kültür merkezlerinin yoğunluğu, düzenlenen etkinlikler ve şehrin her yerine kolay ulaşım imkanı, konaklama alanı ihtiyacını da beraberinde getirdi. Haliç Kongre Merkezi, Santral İstanbul, Rahmi Koç Müzesi, MiniaTürk gibi sosyal alanların bulunduğu bölgenin, Maslak, Levent, Taksim, Eminönü, Beşiktaş gibi merkezlere yakınlığı da önemli rol oynuyor. Deniz taksi ve deniz uçağı gibi alternatif ve hızlı ulaşım imkanlarının da bölgede bulunuyor olması turistlerin tercihlerini etkiliyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim