• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Haliç'e 'tramvay' için düğmeye basıldı

Haliç'e 'tramvay' için düğmeye basıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, yerel seçimler öncesi meydanlarda vaat ettiği projelerden biri olan “Bayrampaşa-Eyüp-Eminönü Raylı Sistem Projesi” için düğmeye basıldı.

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce 12 kilometre uzunluğunda olması planlanan Bayrampaşa-Eminönü-Eyüp tramvay hattı için fizibilite projesi, 2 Eylül’de ihaleye çıkıyor. İşletme senaryoları belirlenip, seçilen güzergahın imar plan tadilatları hazırlanacak. Mali ve Ekonomik Fizibilite Etüt çalışmaları tamamlandıktan sonra da yapım ihalesi için takvim belirlenecek. Şartnameye göre işin toplam süresi 240 gün. Proje, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Proje, Uluslararası ve kredili olarak ihaleye çıkarılacak şekilde hazırlanacak.

RAYİÇE GÖRE KAMULAŞTIRMA

Hürriyet'in haberine göre, bölgenin arazi kullanım özellikleri açısından analizi yapılarak mevcut durum ve imar planları göz önüne alınacak. Belediye, etüt çalışmaları sonucuna göre şahıs, vakıf, Hazine ve belediyeye ait parselleri bölgedeki rayiç değerler üzerinden kamulaştırılacak.

Bölgenin arazi özellikleri açısından analizi yapılarak mevcut durum ve imar planları göz önüne alınacak. Belediye, etüt çalışmalarına göre şahıs, Vakıf, Hazine ve Belediyeye ait parselleri bölgedeki rayiç değerler üzerinden kamulaştırılacak.

TRAMVAY İÇİN 3 ALTERNATİFLİ GÜZERGAH

Bölgede, yolcu ve yolculuk talep tahminlerine göre etüt çalışması yapılacak. Tramvay güzergahı için 3 farklı alternatif üretilecek. Yapılacak etüt ve değerlendirmeler sonrasında, tramvay güzergahlarının ve istasyon yerleri belirlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim