• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Halk otobüsünde para yasağı zorlayacak

Halk otobüsünde para yasağı zorlayacak
13 Ağustos 2011 tarihinden itibaren özel halk otobüslerinde paralı yolculuk döneminin sona ermesi halk otobüsleri sahiplerini düşündürüyor. Dolmuşların yetersiz olacağına inanılıyor.

Halk otobüslerinde para yasağı düşündürüyor

13 Ağustos 2011 tarihinden itibaren özel halk otobüslerinde paralı yolculuk döneminin sona ermesi halk otobüsleri sahiplerini düşündürüyor. Dolmuşların yetersiz olacağına inanılıyor.

Özulaş Toplutaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yüksel, 13 Ağustos 2011 tarihinden itibaren özel halk otobüslerinde paralı yolculuk döneminin sona erdirileceğini belirterek, ''Bu konuda sıkıntımız büyük. 6 bin 300 minibüsün olduğu yerde paranın otobüste geçmemesi gerçekten zor olacak'' dedi.

Yüksel, Özulaş Toplutaşım A.Ş'nin Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 18. Olağan Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, genel olarak özel halk otobüsü sahiplerinin bazı sıkıntıları olduğunu dile getirdi.

Gündemdeki en önemli sıkıntının 13 Ağustos 2011'den itibaren özel halk otobüslerinde paralı yolculuk döneminin sona ermesi olduğunu kaydeden Yüksel, ''Büyükşehir Belediye Başkanımız 13 Ağustos'ta biletçilerin kalkacağını açıkladı.

Bu konuda sıkıntımız büyük. Bizim endişemiz var. 6 bin 300 minibüsün olduğu yerde paranın otobüste geçmemesi gerçekten zor olacak'' dedi.

Yüksel, bu uygulamanın esnafı sıkıntıya sokacak yönlerinin olduğunu kaydederek, ''Esnafın mağdur olmaması için bazı çalışmalar yapılıyor. Güzergahlarda, hatlarda değişiklik yapılıyor. Bunun yanında vatandaşın mağdur olmaması için kırsal alanlarda kart satışı yapan bayiler genişletilecek. İnşallah fazla bir zarar gelmeden kendi yolcumuzun bize döneceğine umuyoruz. Bekleyip göreceğiz'' diye konuştu.

İstanbul'da 2 bin 40 özel halk otobüsünün, Türkiye genelinde ise 16-17 bin civarında otobüsün hizmet verdiğini dile getiren Yüksel, şunları söyledi:

''Türkiye'deki halk otobüsleri normal taşıyıcılar gibi değil. Minibüs esnafı gibi, servis araçları gibi, taksi gibi değil. Biz Büyükşehir Belediyesinin verdiği tarifeye göre yolcu taşırız. Bizim şu anda 12-13 tane bedava taşımamız var. İndirimli taşımalar var.

Bunu yaparken de hiçbir sübvanse yok. Onunla ilgili problemlerimiz var. Tabii bu daha ziyade iktidarı ilgilendiren bir iştir. İETT ve İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki çalışmalarımızda sorunları çözüyoruz ama iktidardan ÖTV'de, KDV'de indirim gibi taleplerimiz var.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim