• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

"Haluk Cecan Sualtı Günleri" düzenlendi

"Haluk Cecan Sualtı Günleri" düzenlendi
Ülkemizde ve yurtdışında sualtı görüntüleme uzmanlarının önderini anmak üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde bir dizi etkinlik hazırlandı.

"Haluk Cecan Sualtı Günleri" düzenlendi

Türkiye’nin ilk sualtı belgesel uzmanı, duayen Haluk Cecan 8 Şubat 2007 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Ülkemizde ve yurtdışında sualtı görüntüleme uzmanlarının önderini anmak üzere Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi’nde bir dizi etkinlik hazırlandı.

Bir hafta boyunca süren bu etkinliklerde Türkiye'nin ilk sualtı belgesel film yapımcısı/fotoğrafçısı, Türkiye'nin Cousteau'su, Usta balıkadam, Usta Denizci, Haluk Cecan anısına bu yıl ÇOMÜ Sualtı Topluluğu tarafından birinci "Haluk Cecan Sualtı Günleri" etkinliği gerçekleştirildi. Haluk Cecan Sualtı Günleri anı etkinlik programı sırasında 7-11 Mart 2011 tarihleri arasında bir hafta boyunca Haluk Cecan'ın belgesel film arşivleri gösterildi, ÇOMÜ Sualtı Topluluğu için daha önceki yıllar organize edilen görüntüleme seminerleri tekrarlandı ve "Masmavi Fotoğraflar" isimli Sualtı Topluluğu Resim sergisi Piri Reis Deniz Müzesi Alanı’nda ilk kez sergilendi.

Sualtı camiasının duayeni olarak bilinen, sayısı 60'a yakın uluslararası sualtı film ödülüne sahip olan Haluk Cecan, 2011 yılından itibaren adına düzenlecek olan Sualtı Günleri Anı Etkinlikleri’nde anıldı. Daha önceki yıllarda 2 kez düzenlenen anı dalışı etkinlikleri bu yıldan itibaren bir hafta boyunca devam edecek olan Haluk Cecan günleri kapsamında yapılacak. Tüm üniversite öğrencilerini, akademisyenleri ve sualtına gönül vermiş dostları "Haluk Cecan Sualtı Günlerine" davet eden ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik “Haluk Cecan anısına düzenlenen bu etkinliklere Fakülte olarak ev sahipliği yapmak bizim en büyük mutluluğumuzdur. Haluk Cecan’ın sualtı dünyamıza çok büyük emekleri geçmiştir. Anısını her zaman yaşatacağız” beyanatını verdi. Yoğun etkinliklerle geçen Haluk Cecan günleri Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart tarihini ve Çanakkale Şehitlerini Anma günlerinin yaklaştığı zamana denk gelmesi nedeni ile de ayrı bir coşku ile kutlandı. 8 Mart günü ayrıca Çanakkale’ye gelen yeni Nusret Mayın Gemisi’nin gelişi de kutlandı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim