• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hamburg Süd, Evyapport'u tercih etti

Hamburg Süd, Evyapport'u tercih etti
Konteyner terminaline yapacağı yatırımlarla 10'un üstünde operatörü limana çekmeyi başaran Evyapport'un en son hat operatörü de Hamburg Süd oldu.

Hamburg Süd, Evyapport'u tercih etti

Konteyner terminaline yapacağı yatırımlarla 10'un üstünde operatörü limana çekmeyi başaran Evyapport'un en son hat operatörü de Hamburg Süd oldu.

Ekim ayı başında Türkiye operasyonlarını tamamen kendi gemileri ile yapma kararı alan Hamburg Süd, Kuzey Avrupa ile Türkiye arasında 5 adet gemi ile servis vermeye başladı. Servisin Türkiye'ye ilk uğrak yapan gemisi M/V Santa Frencesca adlı gemi için Evyapport Limanı'nda Ekim ayında karşılama töreni düzenlendi. Hamburg Süd'ün M/V Santa Francesca adlı 2169 TEU kapasiteli ana gemisinin 13 Ekim'de Evyaport konteyner rıhtımına yanaşması bir plaket töreniyle kutlandı. NENM adlı seferiyle Evyapport'a haftalık düzenli uğrak yapacak olan Hamburg Süd; Beyrut, Lattakia, Kumport, Evyapport, İzmir, Salerno, Felixstowe, Hamburg, Antvverp ve Rotterdam güzergahında çalışacak.

Hamburg Süd'ün bu servisini hizmete almasıyla beraber Avrupa hattında kendi gemisi ile Evyapport'a uğrayan dördüncü firma olduğu bildirildi. Hamburg Süd Türkiye' nin Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgesinde merkez ofis olarak seçilmesinin ardından, ileriki dönemlerde bölge açısından Alman menşeli hatun büyük gelişmeler göstermesi bekleniyor. Aynca, Avrupa' dan Evyapport'a uğrayan hat ve servislerin çeşitliliğinin artması üe bölge sanayicisine ve özellikle bölge ihracatçısına önemli bir destek sağlayacağına dikkat çekiliyor. Konteyner Terminali, Araç Terminali ve Tank Tenninali olmak üzere 3 ana kolda hizmet veren Evyapport'a, Maersk, ZIM, CMA, Türkon, Hamburg Süd, Arkas, UASC, Hapag- Lloyd, Admial, CSAV, APL ve Hanjin gibi konteyner operatörleri uğrak yapıyor. Limandan yapılan açıklamada Evyapport'un haftalık Uzak Doğu ve Avrupa'ya beş, Doğu Akdeniz'e de altı servisi ile bölge sanayicisine hizmet verdiği bildirildi.

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim