• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hamburg’da trenlere yön veren Türk

Hamburg’da trenlere yön veren Türk
32 yıldır Alman Devlet Demiryolları’nda görev yapan Mesut Mustafa Yaşar (48), Hamburg’daki S-Bahn sisteminin can damarı Hauptbahnhof’ta Peron Amiri olarak 180 seferin ulaşımı sağlıyor.

Henüz 16 yaşında iken 2 yıl süre ile Alman Devlet Demiryolları’ında mesleki eğitim gören ve başlangıçta Bilet Kontrolörü, şimdilerde ise Peron Amiri Amiri olarak tam  32 yıldır görev yapmakta olan Mesut Mustafa Yaşar, bu görevlerde Almanya’da bir “ilk” olmanın mutluluğunu yaşıyor. 1983 yılında bu branşa adımını attığını belirten Yaşar, “Günlük mesaimde ortalama 160 ila 180 S-Bahn’a Peron Amiri olarak yol gösteriyorum” diyor.

ALMAN DEMİRYOLLARINDA BİR İLK

Oldukça faal bir gençlik dönemi yaşayan Mesut Mustafa Yaşar, aslen Gaziantepli.. Alman Devlet Demiryolları’ında işe başlayan ilk Türk olmasıyla övünen Yaşar, evli ve 2 çocuk sahibi.

Şu anda Hamburg’da S-Bahn KOntrolörü olarak bir kadın 5 Türk kökenlinin görev yaptığını belirten Yaşar, Güvenlik Görevlisi olarak çok sayıda Türk’ün de bu branşta çalıştıtığını ve zaman zaman onların da bilet kontrolü yaptıklarını ifade etti.

BİR ÖDEMEYLE 2  KİŞİYE AYLIK KART OLUR MU ?

Kontrolör olarak çalıştığı dönemlerden ilginç bir anısını nakleden Mesut Yaşar (Almanlar Mustafa diyor), birbirine çok benzeyen iki kızkardeşten birinin Aylık Kart alarak seyahat ettiğini, birkaç gün sonra ise “Kartımı kaybettim” diyerek, bu defa para ödemeden kızkardeşi üzerine yeni kart çıkardığını ve böylece bir ödeme ile seyahat ederek, dolandırıcılık yaptıklarının belirlendiğini  anlattı.

Günde 8 saatlik mesaisi esnasında saatte 24 adet olmak üzere toplam 160- 180 arasında değişen  S-Bahn’ın Hauptbahnhof’taki 3. ve 4. perondan geçtiğini söyleyen Mesut Yaşar, Wedel- Poppenbüttel, Pinneberg- Aumühle ve Pinneberg- Stade hattında ulaşımın rahatlıkla sağlandığını da sözlerine ekledi. 15 Şubat 2015’te yapılan Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde Bağımsız Aday olan Galatasaray taraftarı Mesut Yaşar, bulunduğu kontrol odasından tüm hatların durumunu rahatlıkla izlendiğini, zaman zaman kendini trenin önüne atarak intihar etmek isteyenlere de rastlandığını söyledi.

İSRAİL’E NEDEN SOKULMADI ?

Bir seyahat tutkunu olan Mesut Yaşar, bugüne kadar 40 ülkeyi gezmiş. ABD, Çin, Meksika, Küba, Avrupa ve Akdeniz ile Ortadoğu ülkelerinden başka Sri Lanka, Azerbaycan ve Gürcistan’ı da dolaşmış olan Yaşar, Kudüs’ü de görmek isteyince İsrail tarafından engellenmiş. Kudüs niyetiyle  uçakla Telaviv’e giden Yaşar, tek başına bir kimsenin Kudüs’e gitmesine müsaade edilmeyeceği gerekçesiyle ülkeye sokulmayıp  geri gönderildiğini söyledi.

YAŞAR’DAN YOLCULARA TAVSİYELER

1- Bindiğiniz S-Bahn veya U-Bahn duraklarda  tam olarak durmadan ayağa kalkmayınız. Yoksa ani bir frenle dengenizi kaybedip sakatlanabilirsiniz.

2- Peronlarda vasıta beklerken, renkli çizgilerden ileri geçmeyiniz. Aksi halde rayların üzerine düşebilir; yaralanır veya ezilebilirsiniz.

3- Peron Amirlerinin veya teknik personelin anonslarına kulak verilmelidir. Çünkü, bazı durumlarda S-Bahn seferleri diğer peronlara kaydırılabilir. Duraklardaki ışıklı sefer tabelaları da dikkatle takip edilmelidir.

Kaynak: Elbe Express

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim