• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Hamdi Akın'dan Nihat Özdemir'e sitem

Hamdi Akın'dan Nihat Özdemir'e sitem
AV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ihale sonrası demeçlerden rahatsız.
TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, üçüncü havalimanı ihalesinde TAV olarak yer almalarına rağmen belirledikleri rakamın çok üzerine çıkılmasından dolayı çekildiklerini söyledi. İhaleyi kazanan grupta yer alan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in ihaleden sonra sarf ettiği sözlere üzüldüğünü belirten Akın, “Herkesin garip karşıladığı ifadeler olduğu için çok üzüldüm. Şimdiye kadar hiçbir rekabette böyle bir olay yaşanmadı. Rekabet ihale odasında olur ve biter. İhaleyi kaybedebilirsiniz veya kazanabilirsiniz. İhale sonrası Nihat Bey’in söylediği sözleri yadırgadım doğrusu. İhaleyi kaybetmekten daha çok bu sözlere üzüldüm.” dedi. Üçüncü havalimanı ihalesinin Türkiye için önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Akın, iyi odaklanıldığı takdirde finansman da bulunabileceğini ifade ederek, “Bu proje Başbakan’ın gözbebeği. Böyle bir projenin akamete uğramaması lazım. İnşallah hem maddi hem manevi anlamda hep birlikte yardımcı olalım. Maddi olacak olanlar bankalar, manevi olacak olanlar da bizleriz. Bu büyüklükteki projelerde kredi verenler hiçbir pürüz istemez. Projeyi alan arkadaşlara ‘hayırlı olsun’ demekten başka bir şey düşmez.” ifadelerini kullandı.
 
    Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın Skytürk360 TV’de yayınlanan Üç Nokta programında önemli açıklamalarda bulundu. Akın, Atatürk Havalimanı’nın üçüncü havalimanı devreye girdiğinde kapatılacağını belirterek, ancak TAV’ın mağdur olmayacağına dikkat çekti: “Bakanlık yazılı olarak bize bunu bildirdi. Dolayısıyla orada bir mağduriyet söz konusu değil. Bunların hepsi planlandı, konuşuldu ve şartnamelere konuldu. Ondan sonra ihaleye çıktı.” Atatürk Havalimanı’nda pistlerde trafik sorununun olmadığını, apron ve terminal sıkıntısının yaşandığını dile getiren Akın, terminal binasının büyütüleceğini belirtti. İDO’da geçen yıl fiyat politikasında hata yaptıklarını yineleyen Akın, yönetim kurulu üyesi olmamasına rağmen haklı eleştiriler karşısında krizin çözümü için müdahil olduğunu söyledi. “Biz hatamızı fark ettik ve üzdüğümüz Bursa halkının gönlünü geri kazandık. Şu anda yönetim gayet başarılı.” diyen Akın, kendilerine alternatif seferler düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait BUDO’dan rahatsız olmadıklarını kaydetti. BUDO’nun halkın menfaatine çalışmaya devam edeceğine fakat bunun sürdürülebilir olmayacağına dikkat çeken Akın, “BUDO şu an para kazanmıyor. Bursa daha çok bizim hedef şehrimiz. Çünkü Bursalılar İDO’yu çok kullanıyorlar. Bursalılar İstanbul’a bu şekilde gidip geliyorlar. Onun için biz Bursa halkını referans almalı, onlara daha fazla hitap etmeliyiz. Onların taleplerine daha fazla kulak kabartmamız gerek.” diye konuştu.
 
Kamyon trafiğini Ro-Ro projesi rahatlatacak
 
TEM’deki kamyon trafiğini azaltmak için İDO üzerinden bir hat açacaklarını söyleyen Akın, projenin hazırlık aşamasında olduğunu belirtti. İskele olsa bile çabuk ve seri taşıyacak hattı kurmanın kolay olmadığını ifade eden Akın, “Maliyet açısından bir avantaj getirilebilir. Çünkü sonuçta burada bir bekleme var. Böyle bir Ro-Ro sistemi kurulursa 24 saat çalışacağı için kamyonlardaki beklemeyi ortadan kaldırabilir.” dedi. İstanbul’a yapılacak olan üçüncü köprü ile İzmit Körfez geçişinin TEM’deki kamyon trafiğini büyük ölçüde azaltacağına dikkat çeken Akın, “İstanbul’da birkaç proje birden kamyon trafiğine yönelik uygulamada. Üçüncü köprü de kamyon trafiğine yönelik olarak planlanıyor. Muhtemelen kamyonların birçoğunu üçüncü köprüye yönlendirme söz konusu olacak. Proje bittiğinde şehrin en önemli meselelerinden bir tanesi çözülmüş olacak. Bu İstanbul’un kuzeyinden geçiş getiriyor. Kamyonlar için oldukça uzun bir yol. Bunu Marmara içerisinden Ro-Ro şeklinde yapabilirsek bu gayet güzel olur. Ayrıca Eskihisar-İzmit Körfez geçisinde bir köprü yapılıyor. O köprü de aslında ağırlıklı olarak kamyonları taşıyacak ve gidişatı kolaylaştıracak, trafiği kolaylaştıracak. Bir de buna denizden taşımayı ekleyebilirsek büyük ihtimalle kamyon meselesi İstanbul’da çözülmüş, Boğaz Köprüsü’nü meşgul etmemiş olurlar.” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim