• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Hamdi Güvenç: Koltuk kapasitesi yetersiz

Hamdi Güvenç: Koltuk kapasitesi yetersiz
Muğla Valisi Şahin ve ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç Almanya'da acenteleri ziyaret ediyor...

 

Muğla Valisi Fatih Şahin ve ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, bölgenin tanıtımı için girişimlerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Almanya’ya gittiler.
 
Alman sektör basınına da konuşan Vali Şahin ve Güvenç, acentelerin dikkatini Muğla ve Ege’ye çekmek için tur operatörleri ve acentelere ziyaretler gerçekleştiriyorlar.
 
Almanya’da yayımlanan sektör dergisi FVW’ye konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, bölgenin Akdeniz’deki en güzel destainsyonlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Bölgemiz ne yazık ki Almanya’da hak ettiği ilgiyi görmüyor” dedi. Pazarda son yıllarda her şey dahilin kalesi Antalya ya da Belek’in etkisinin sürdüğünü kaydeden Şahin, bu durumu değiştirmek istediklerini belirtti.
 
Kampanya başlatılacak
 
Ege bölgesinin 5-6 milyonluk bir turist potansiyeli olduğuna değinen Vali Şahin ve Hamdi Güvenç, Almanya’dan bölgeye gelen yıllık ortalama 200 bin ziyaretçinin çok az olduğuna işaret ederek, gelecek yıllarda daha çok Alman turisti bölgeye çekmek için marka eksenli bir kampanya başlatmayı planladıklarını, Almanya turunun da bu çalışmanın bir parçası olduğunu ifade ettiler.
 
Koltuk kapasitesi yetersiz
 
Bölgedeki iki havalimanının yıllık toplam 10 milyon yolcu kapasitesi potansiyeli olduğuna değinen Hamdi Güvenç, bunun artırılması gerektiğini söyledi. Tuifly, Condor ve SunExpress’in 6 Alman kentinden bölgeye uçtuklarını belirten Güvenç, Almanya pazarı için koltuk kapasitesinin yetersiz olduğuna işaret etti.
 
Bölgenin otel yapısı avantaj
 
Almanya’daki acentelere roadshow ya da tanıtım gezileri ile Muğla ve çevresini tanıtmak gerektiğini söyleyen Güvenç, özellikle bölgedeki otellerin büyük otellerden ziyade daha çok butik tarzı oteller oluşunun ise önemli bir tanıtım argümanı olabileceğini belirtti. Güvenç, bölgenin otel yapısının gelen turistin Türk kültürünü ve çevreyi tanıyıp öğrenmesi noktasında avantaj teşkil ettiğini sözlerine ekledi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim