• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hamdi Topçu: "Havayolumuzu alın diyorlar"

Hamdi Topçu: "Havayolumuzu alın diyorlar"
Dünya futbol devleri Barcelona ve Manchester United'a sponsor olmasının ardından Türk Hava Yolları'na (THY) ilgi arttı.

Topçu: "Havayolumuzu alın diyorlar"

Dünya futbol devleri Barcelona ve Manchester United'a sponsor olmasının ardından Türk Hava Yolları'na (THY) ilgi arttı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Almanya'nın önemli kulüplerinin de sponsorluk için kendilerine başvurduğunu, ancak bunu reddettiklerini söyledi.

Dünyanın sayılı havayolarından biri olma hedefiyle yoluna devam eden Türk Hava Yolları'na (THY) ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle şirketin dünyanın iki dev kulübü Barcelona ve Manchester United'a sponsor olmasıyla birlikte bu ilgi daha da büyüdü. Bu gelişmelerin ardından Almanya'nın önemli kulüpleri de sponsorluk için yönetimin kapısını çaldı.
Almanya'da tanıtıma ihtiyaç duymadıkları için bu talepleri geri çevirdiklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kurum olarak şu anda yeni sponsorluk anlaşması yaptıkları Euroleague'e konsantre olduklarını söyledi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, yeni sponsorluk görüşmeleri ve satın almalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. THY'nin Barcelona ve Manchester United ile yaptığı sponsorluk anlaşmalarının Uzakdoğu ülkelerinde çok etkili olduğunu vurgulayan Topçu, bölgedeki acentelerin de bundan dolayı kendilerine farklı baktıklarını ifade etti.

2010'da hem yurtiçi hem de yurtdışında sponsorluk arayışları içinde olmadıklarını ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı, "Ama yine de bize katkı yapacak sponsorlukları düşünebiliriz. 2003'ten bu yana THY'nin yanına iki THY daha ekledik. Üç ay içinde filomuza 10 geniş gövdeli uçak daha katacağız. Ağustos 2011'e kadar bu sayı 24'e çıkacak." şeklinde konuştu. Topçu, bu uçakların THY'yi dünya havacılığında önemli bir yere getireceğinin altını çizdi. THY'nin tanınırlığının artmasıyla birlikte dünyanın birçok ülkesinden satın alma ve ortaklık teklifleri geldiğini ifade eden Hamdi Topçu şu bilgileri verdi: "Yurtdışından bakan, cumhurbaşkanı, başbakan düzeyinde heyetler geliyor. 'Havayolu şirketimiz alın' diyorlar. Ama bugün için alınmış bir yönetim kurulu kararımız yok. Buna karşın Afrika pazarıyla yakından ilgiliyiz. Öncelikle Tanzanya'da bir şirket almayı ya da orada bir şirket kurmayı düşünüyoruz, bu konuda görüşmelerimiz sürüyor."

THY'de bugün 25 ülkeden toplam 200 yabancı kaptan pilot da uçuş yapıyor. Ayrıca ABD Florida'da bir uçuş okuluyla anlaşan şirket, 200 pilot adayını eğiterek bünyelerine katacak. Hedef ise bu okulun altyapısı gibi bir sistemi Türkiye'ye taşımak. Hamdi Topçu ayrıca Türkiye'de uçak yan sanayiinin gelişmesi ve tedarik hizmetlerinin yurtiçinden sağlanabilmesi için yeni ortaklıklar kurmaya hazır olduklarını da açıkladı.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, ayrıca Alman takımlarının kendilerine sponsorluk için başvurduğunu belirterek, "Almanya'da tanıtıma ihtiyacımız yok. Bu yüzden Alman kulüpleri başvurdu ama biz kabul etmedik." dedi. Şirket, Barcelona sponsorluğu sebebiyle İspanya'da önemli geri dönüş almış. Manchester United sponsorluğunun ardından ise özellikle Uzakdoğu'dan talepler artmış. Şirket bundan sonra Eurolig sponsorluğuna konsantre olmayı hedefliyor. Öte yandan eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de Türk Hava Yolları'nın Barcelona ve Manchester United takımlarına sponsor olmalarına atıfta bulunarak, "Şayet ki THY, Almanya'da bir takıma sponsor olmayı düşünüyorsa Hannover 96'yı gündemine alsın. Çünkü Hannover, hem benim küçüklüğüm hem de doğduğum yerin takımı." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim