• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hamdi Topçu'dan Jumbo jet açıklaması

Hamdi Topçu'dan Jumbo jet açıklaması
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, küresel kriz sebebiyle B747 ve A380 gibi büyük gövdeli jumbo jetleri uçak alım programından çıkardı.

 

Zaman’a uçak alımları ve şirket çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, dünya genelindeki ekonomik daralma sebebiyle büyük gövdeli jumbo jetlerin alınması projesini, kısa vadede gündemlerinden çıkardıklarını söyledi.

Geniş gövdeli uçaklar konusunda uçak üreticilerinden teklif beklediklerine dikkat çeken Topçu, teklifin gelmemesi halinde bu konuyu da askıya alacaklarını ifade etti. Topçu, “Ekonomik daralmanın havacılık sektörüne de yansıyacağı kaydediliyor. Bu yüzden büyük gövdeli uçak alımından vazgeçtik. Geniş gövde uçaklar konusunda hem Boeing hem de Airbus ile görüşüyoruz.” dedi.

Topçu, uçak satın alma gibi öncelikli düşüncelerinin bulunmadığını ve en iyi teklifle ortaya çıkacak ‘fırsat uçakları’ değerlendireceklerini bildirdi. Topçu, Polonya Havayolları LOT’un alınması konusunun kendileri açısından kapandığını açıkladı. AB Mevzuatı’nın THY’nin satın alma hedeflerine cevap vermediğine işaret eden Topçu, AB ülkelerinde 1-2 havayolu şirketi ile görüşmelerinin olduğunu ancak yine bürokratik engellerle karşılaştıklarını ifade etti. Topçu, “Biz şirketin yönetimine talibiz. Türkiye’deki başarılı yönetim modelini yurtdışına çıkarmak istiyoruz. Bu yüzden daha ziyade AB dışında bir havayolu ile ilgileniyoruz.” şeklinde konuştu.

Hamdi Topçu, yeni açacakları hatlarla Afrika’da yıl sonuna kadar 30 şehre sefer gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi. Afrika’daki uçuş merkezlerinden memnun olduklarını ve Türkiye açısından yeni ihracat kapılarının açıldığını vurgulayan Topçu, ticari açıdan kârlı olacak Afrika’nın her noktasına uçmak istediklerini ifade etti. Topçu, iç karışıklık yaşanan Libya, Yemen, Bahreyn, Mısır ve Tunus’ta seferlerin durduğunu belirterek, “İç karışıklığın ardından istikrar sağlanan ülkelerdeki uçuşlarımız katlanarak arttı. Şimdi Suriye’de uçuşlarımız durdu. Suriye’de de istikrarın sağlanmasını ve yeniden uçuşların başlatılmasını istiyoruz.” dedi.

Topçu, Atatürk Havalimanı’ndaki DHMİ ve TAV tarafından gerçekleştirilen düzenlemelerle rötarların önüne geçildiğini de sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim