• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hapag-Lloyd şirketine Künhe & Nagel talip

Hapag-Lloyd şirketine Künhe & Nagel talip
TUI Travel'ın Almanya ayağı TUI AG'nin bünyesinde bulunan nakliye şirketi Hapag - Lloyd'u satarak 700 milyon euro gelir elde edeceği açıklandı.

TUI Travel'ın Almanya ayağı TUI AG'nin bünyesinde bulunan nakliye şirketi Hapag - Lloyd'u satarak 700 milyon euro gelir elde edeceği açıklandı. CEO Michael Frenzel "Büyüyen pazarlarda ve internette gelişmek istiyoruz" dedi.

Alman seyahat sektörü dergisi fvw'nun haberine göre TUI bu adımla sadece turizmle uğraşan bir şirketler grubu haline gelecek. TUI AG'nin son iki yıldır finansal olarak sıkıntılı  durumda olan Hapag - Lloyd'un hala elinde bulunan yüzde 38,4'lük hissesini turizm sektörüne tamamıyla odaklanabilmek için sattığı bildirildi. Satış işlemi sayesinde TUI 2012 yılı ortasında 600 milyon euro kazanç elde edecek daha sonra da 100 milyon euroluk bir ödeme planıyla süreç tamamlanacak.

ÇİN, BREZİLYA VE RUSYA'YA AĞIRLIK VERECEK

TUI CEO'su Michael Frenzel konuya ilişkin yaptığı açıklamada satışın TUI'yi hedeflerine yakınlaştıracağını söyledi. Holdingin önemli bir borç yükünden kurtulacağını da sözlerine ekleyen Frenzel şöyle devam etti: "TUI olarak içeriğimizi geliştirmek, büyüyen pazarlarda ve internette gelişmek istiyoruz. Çin, Rusya ve Brezilya'da daha etkili olacağız."

Bu arada Hapag Lloyd’un ayrılmasıyla ilgili henüz detayların henüz karara bağlanmadığını söyleyen TUI, satışın paket halinde, ortaklık bazında veya kısmi satış halinde olabileceğini bildirdi.Satış yapılacağının açıklanmasının ardından Avrupa’nın önde gelen taşımacılık şirketi Künhe & Nagel International AG tarafından ilk teklifler gelmeye başladı.

Alman Milyarder ve Künhe & Nagel ortağı Klaus-Michael Künhe, Hamburg’da Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, birkaç yatırımcıyla birlikte Hapag Lloyd’a talip olduğunu bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim