• BIST 9756.41
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

'Harem' seyir terası olacak

'Harem' seyir terası olacak
Yeni yollar ve terminaller nedeniyle işlevini yitiren Harem Otogarı'nın çehresi değiştiriliyor.

Üsküdar'da 1970'li yıllarda hizmet vermeye başlayan, firmaların şehir dışına taşınması ve yeni ulaşım yollarının yapılması ile önemini ve yoğunluğunu yitiren Harem Otogarı'nın da bulunduğu bölge, turistlerin ağırlanabileceği merkez olacak. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tarihi Yarımada'nın en güzel görülebileceği nokta olan Harem'in, Üsküdarı Üsküdar yapan değerlerden olduğunu vurguladı.

MANEVİ ATMOSFER KAYBOLMAYACAK

Türkmen, Harem Otogarı'nın bulunduğu arazinin, TCDD'ye ait olduğunu belirterek, İBB ile Harem için proje hazırladıklarını bildirdi. Harem'in tarihten getirdiği birikimini ve tarihin ona yüklediği misyonunu, plan ve projelerle canlandıracaklarını ifade eden Türkmen, 'Ama hiçbir zaman Harem'in sahip olduğu manevi atmosferi kaybettirecek plan ve düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır' dedi.

YENİ BİR ÇEHRE YENİ BİR VİZYON

Türkmen, Harem'in turistlerin ağırlanabileceği bir merkez olmasını istediklerini ifade ederek, 'Üsküdar'dan Salacak sahili boyunca Harem'e kadar seyir terasları oluşturacağız. Hatta nostaljik bir tramvay düşüncemiz de var. Bu dönem Harem yeni bir çehreye bürünecek ve yeni bir vizyonu olacak' ifadelerini kullandı.

Otogar şehir dışına çıkarılıyor

Otogarların kent merkezinin dışına çıkarılması amacıyla başlatılan projenin, Harem Otogarı'nda da uygulanacağını ifade eden Türkmen, böylelikle İstanbul genelinde sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilerek, vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında otogarlara ulaşmasının sağlanacağını aktardı. Büyükşehir Belediyesi'nin otogarın taşınması ile ilgili çalışmasından bahseden Türkmen, 'Kozyatağı, Dudullu taraflarında bir proje var ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında terminal esnafını incitmeyecek ve mağdur etmeyecek şekilde taşınmaları sağlanacak' dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim