• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hasar gören tekneler Türkiye'de satılıyor

Hasar gören tekneler Türkiye'de satılıyor
ABD'de fırtınalarda hasar gören tekneler makyajlanarak Türkiye'de ikinci el piyasasına sürülüyor. Tekneler, piyasadan yüzde 30 ucuza satılıyor.

Hasar gören tekneler Türkiye'de satılıyor

ABD'de fırtınalarda hasar gören tekneler makyajlanarak Türkiye'de ikinci el piyasasına sürülüyor. Tekneler, piyasadan yüzde 30 ucuza satılıyor.

Tekne ve yat piyasasındaki hareketlilikten nasibini alan ikinci el piyasasında ‘fırtına’ koptu. Sektör işin ehli olmayanların tekne broker’lığına soyunması nedeniyle büyük bir sorunla karşı karşıya. ABD’de fırtınada hasar görmüş tekneleri alarak makyajlayan ve Türkiye’de piyasanın yüzde 30 altında satışa sunan broker’lar, birçok mağdur yarattı. Dengesi bozuk, direksiyonu olmayan tekneler bile Türkiye’ye getirilip satıldı.

Hacizli tekneler de geliyor

“Kaptanlar bile ikinci el broker’ı oldu” diyen Deniz Yatçılık Genel Müdürü Mehmet Soydan, şu açıklamayı yapıyor:

“Piyasanın hızla gelişmesi bazı handikapları da beraberinde getirdi. Bizim gibi kurumsal firmalar sicilini bilmediği tekneyi ikinci el pozisyonuna koymuyor. Ama talep artınca işi bilmeyen birçok kişi ortaya çıkarak ABD’den ve Avrupa’dan ithalat modası başlattı. ABD’de fırtınada hasar görmüş tekneler ucuza alınıp Türkiye’de satışa çıkarılıyor. Dengesi bozuk, direksiyonu olmayan tekneler satıldı. 2010’da yurtdışından 60’a yakın böyle tekne geldi. Diğer taraftan yurtdışında bankaların haczettiği sicili bilinmeyen tekneler de getirildi. Bu tekneler ardında ciddi mağdurlar bıraktı. Yanan tekneler bile oldu.” Soydan, ABD’deki internet sitelerinden tekneyi görmeden satın alan brokerlar bile olduğunu söylüyor. Denizpazarı.com’un kurucusu Hakan Çelik, “ABD’li broker’lardan ortaklık teklifi aldık. Ancak kabul etmedik” diyor.

Piyasa daha da hareketlenecek

Tez Marin İkinci El Sorumlusu Ali Umar, “İkinci el piyasası hareketlendi. Önümüzdeki günlerde ikinci ele çok fazla sayıda tekne düşecek. Çünkü yenilemelerde büyük bir artış söz sonusu. Finansal güçlere yeniden kavuşulunca tekneleri yenileme ve büyütme trendi başladı” diyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim