• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hava ambulansı ile ameliyata gitti

Hava ambulansı ile ameliyata gitti
Bursa’da kalp damarları yer değiştirmiş halde dünyaya gelen 6 günlük bebek, hava ambulansla İstanbul’a yetiştirildi.

Hava ambulansı ile ameliyata gitti

Bursa’da kalp damarları yer değiştirmiş halde dünyaya gelen 6 günlük bebek, hava ambulansla İstanbul’a yetiştirildi.

İnegöl’de yaşayan fabrika işçisi Fatih Bayraktar ve Saliha Bayraktar çiftinin ikinci çocukları Yusuf Asaf, 6 gün önce Özel Bahar Hastanesi’nde dünyaya geldi. Kalpten çıkan ana damarları yer değiştirmiş olarak dünyaya gelen Yusuf Asaf’ın, damar genişletici ilaçlar verildikten sonra damar genişletme ameliyatı ile zaman kazanması sağlandı. Ardından da büyük bir hızla kalıcı kalp damar ameliyatı yapılması için uyutularak hava ambulansla İstanbul’a sevk edildi.

Minik Asaf’ın Bahar Hastanesi’nden alınıp helikopterle İstanbul’a götürülmesi sürecinde yavrularını bir an olsun yalnız bırakmayan ailesi ise büyük üzüntü yaşadı. Zaman zaman ağlayan aile, çocuklarının sağlığına kavuşması için dua etti.

Minik Asaf’ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt, şu bilgileri verdi: "Yavrumuzu 9 ay boyunca takip ettik. Bu süreçte kalpten çıkan damarların yer değiştirmiş olduğu tespit edildi. Buna hazırlıklıydık. Her iki damar arasında ince bir geçiş damarı vardı. Bu damara müdahale edilmesi gerekiyordu. Pediatrik Kardiolog arkadaşımız bu damarı genişleterek şu ana kadar çocuğun yaşamasını sağladı. Ancak kalp ve damar cerrahisinin olduğu bir merkezde hastaya kalıcı bir damar ameliyatı gerekiyor."

İstanbul’da Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile görüştüklerini ve hastayı hava ambulansla gönderdiklerini belirten Dr. Kurt, başarılı bir ameliyatın ardından bebeğin sağlıklı bir yaşam sürebileceğini dile getirdi.

Uzman Dr. Ümit Eroğlu ise doğumun ardından yaptıkları ilk müdahaleyi şöyle anlattı: "Hemen damarı genişletici ilaçlar verilerek hastanın nerdeyse yaşamla bağdaşması mümkün olmayan hastalığının ilerlemesi durduruldu. Daha sonra çocuk kardiyologumuz tarafından kulakçıklar arasındaki açıklığı genişleterek bir operasyon uyguladı. Bu operasyonla hasta zaman kazandı. Nihai ameliyatta ise damarlar yer değiştirilecek."

Çocuklarında ortaya çıkan durum nedeniyle oldukça üzgün olan baba Fatih Bayraktar da "İyi olacak inşallah, ufak bir operasyon geçireceğiz, kalp damarları ile ilgili. Yavrumu şimdi İstanbul’a götürülüyor." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim