• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hava-İş Sendika eylemi 12. gününe girdi

Hava-İş Sendika eylemi 12. gününe girdi
Havacılık personelinin grev yapmasının yasaklanmasına ilişkin yasaya karşı eylem yapan Hava-İş Sendikası bugün 12. gününe girdi…

"BUNUN NERESİ İNSANLIK"

Havacılık personelinin grev yapmasının yasaklanmasına ilişkin yasaya karşı eylem yapan Hava-İş Sendikası bugün 12. gününe girdi…

305 kişinin Türk Hava Yolları tarafından işten atılmasıyla başlayan eylem süreci Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş Katı’nda devam ediyor. Bugün eylemde 12. Gününü bitiren Hava-İş Sendikası’na Sendikal Güç Birliği Platformu da destek vermek amacıyla Atatürk Havalimanı’na geldi. Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek-Gıda, Tez Koop-İş, Tümtis, ve TGS 'den oluşan güç birliği platformuna ait yüzlerce üye işten atılanların işe iade kararı alınıncaya kadar mücadele ve desteklerine devam edeceklerini açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı başta olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Bursa ve Gaziantep THY merkez satış bürolarında eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında THY’nin işten atılan personeli tekrar işe alması çağrısı yapıldı.

Sendikal Güç Birliği Platformu’nun açıklamasının ardından mikrofonu alan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY ve AK Parti’ye adeta öfke kustu.

Bu yasanın sendikal güçleri ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ayçin; “Bu korsan yasanın asıl amacı sendikal güçleri sindirmek ve onları temizlemektir. Biz AK Parti’ye direnen ve boğun eğmeyen bir sendika olmaktan gurur duyuyoruz. Onların amacı demokrasi yanlısı herkesi susturmaktır. Ancak demokratik yanlıları bir araya geldiğinde önünde duramazsınız, kaçacak delik ararsınız. Biz özgürce yaşam hakkı istiyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları’nın görevine devam eden personeli de işten çıkardığını ifade eden Atilay Ayçin; “THY yönetimi uçuşuna devam eden personeli de işten çıkardı. Seul ve Pekin’e görevi icabı giden arkadaşlarımız cep telefonlarına gelen mesajlarla bildirimsiz olarak işten atıldıkları söylendi. Bu nasıl insanlıktır. Bu nasıl insafsızlıktır. O arkadaşlarımız orada kaderlerine terk edildi. Böyle bir şey nasıl olabilir” şeklinde konuştu.

AK Parti’yi insanların anayasal haklarını elinden almakla suçlayan Ayçin; “Başbakan çıkıyor. Yolcuların mağdur olduğunu söylüyor Hava-İş’i grev konusunda kötü niyetli olmakla suçluyor. Yalan söylüyorsun Başbakan. Biz 20 yıldır grev yapmadık. 3 yıldır Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamadık. Nasıl kötü niyetli oluyoruz. Biz insanların haklarından yanayız” dedi.

Türk Hava Yolları’na da gönderme yapan Ayçin, THY’nin, edilen zararı halka başka türlü yanısttığını sözlerine ekleyerek; “Biz o yasa meclise geldiği gün uçakları kaldırmayacağız dedik ve 206 sefer iptal oldu. Bu bir hak arayıştır. Üyelerimiz haklarını savunmuştur. THY de çıkıyor ve 2 milyon dolar zarar edildiğini basına reklam ediyor. Peki Afrika’nın kuş uçmaz kervan gitmez yerlerine neden sefer açtınız. Oralarda edilecek zararı nasıl açıklayacaksınız. Bosna Hersek Havayolları ile yapılan ortaklık anlaşmasından edilen zararı nasıl açıklayacaksınız. Türk Hava Yolları kalitesinde hizmet veren başka şirketlerin personel giderleri yüzde 30’ları geçerken THY’de bu rakam yüzde 17’dir. Siz havacılık personelinin aldığı maaşın yüksek olmasını reklam edeceğinize kendi maaşlarınızı açıklayın. THY yönetimindeki kişiler 5 farklı şirkette görev yaparak her birinden 40 bin lira maaş alıyor. Hesabını siz yapın” diye konuştu.

Mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Ayçin, Anayasa Mahkemesi’ne yapacakları başvuru için hazırlıkların tamamlandığını ve kısa süre içinde başvurularını yapacaklarını, oradan sonuç çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceklerini ifade etti.

Ayçin’in konuşmasının ardından sendika üyeleri halay çekip slogan atarak eyleme devam etti.

2.20120609163821.jpg

3.20120609163828.jpg

4.20120609163834.jpg

5.20120609163840.jpg

6.20120609163847.jpg

7.20120609163854.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim