• BIST 9716.25
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hava-İş Sendikası açıklama yayınladı

Hava-İş Sendikası açıklama yayınladı
Üyeleri ile birlikte iş yavaşlatma eylemi gerçekleştiren ancak bu eylem nedeniyle Türk Hava Yolları'nın işten çıkarma uygulaması ile karşı karşıya kalan Hava-İş, bir açıklama yayınlayarak, 'fesihleri geri alın' dedi.

Hava-İş Sendikası açıklama yayınladı

Üyeleri ile birlikte iş yavaşlatma eylemi gerçekleştiren ancak bu eylem nedeniyle Türk Hava Yolları'nın işten çıkarma uygulaması ile karşı karşıya kalan Hava-İş, bir açıklama yayınlayarak, 'fesihleri geri alın' dedi.

İşte o açıklama:

Havacılık hizmetlerinde GREV YASAĞI getiren anti-demokratik kanun teklifi AKP milletvekillerinin oyları ile TBMM’de kabul edildi.Bugün ülkemiz demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bir gündür. Bu yasayı yapanları, mecliste kabul edenleri bir kez daha kınıyoruz.

Bize bu yasanın geçmemesi için TBMM’de olağanüstü çaba ile destek olan CHP, MHP ve BDP Milletvekillerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

Onuruyla, inancıyla bu anti-demokratik yasaya karşı meşru demokratik bu ülkede tek başına, emek karşıtı tüm güç odaklarına karşı direnen Hava-İş’in onurlu üyelerine sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Bize desteklerini esirgemeyen DİSK, KESK Konfederasyonlarımıza Sendika Güç Birliği Platformuna, diğer sendikalarımıza emek dostlarına, her türlü kara propagandaya hayır diyen vatandaşlarımıza ve objektif yayın yapan tüm medyamıza, uluslararası üst örgütümüz ITF ve EFT’ye teşekkür ediyoruz.

Ancak mücadele bitmez, bitmedi, bitmeyecek…

TBMM’de kanun teklifinin oylaması esnasında AKP grubunun doğru olmayan söylemlerle, bu ülkenin vatandaşı olan havacılık çalışanlarını; ülkemizi, turizmimizi batıran veya batıracak kötü niyetli yurttaşlar olarak göstererek diğer yurttaşlarımızı onlara karşı kışkırtıcı tavırlar içine girmeleri, ne yazık ki bu yasakçı zihniyetten daha da vahim bir demokrasi karşıtı tavırdır.

Medyamıza ve kamuoyuna pompalanan doğru olmayan söylem bu kanun teklifinin THY’de oluşacak bir grevi engellemek olduğu şeklindeki çarpıtmadır.

Peki, soruyoruz sendika yarın Pegasüs Havayollarında, Çelebi Yer Hizmetlerinde Onur Air’de, örgütlendiğinde GREV YAPABİLECEKMİDİR? HAYIR.

İkinci doğru olmayan söylem THY ‘de grevin sanki yarın kesin olarak olacağı varsayımının gerçek gibi gösterilmesidir.

THY A.O Toplu İş sözleşmesinde süreç resmi arabulucu raporunun tebliğ edilmesi noktasındadır. Yasaya göre rapor tebliğ edildiğinde sendika 6 işgünü bekler sonraki 6 işgünü içinde GREV KARARI alır. Bu greve çıkmak değildir. Grev bu grev kararı alınış tarihinden sonraki 60 gün içinde uygulanabilir. Burada yasadaki amaç sosyal tarafların gücünü dengelemek böylelikle işverenlerin uzlaşmaz tutum içine girmesini önlemektir. Bugün THY ‘de grev olacak diyerek halkı kışkırtanlar THY’de en son grevin 1991 de olduğunu herhalde biliyorlardır.

Aynı mantıkla gidilirse bu gün bir başka şirket olan THY Teknik A.Ş ‘de de toplu iş sözleşmeleri başlamıştır. Ama henüz yeni başlamıştır. Grev söz konusu değildir. Şimdi bu yasayla işverenler bu sözleşmede de işçilerin elinden grev hakkı alındığında artık rahatlıkla uzlaşmaz tavır içine girecekler ve hiçbir işçi talebini kabul etmeyeceklerdir. Bu işverenleri koruma kollama değil de nedir?

İşte kamuoyunun gözünden saklanan gerçekler bunlardır.

GREVİ yapacak Millet, bu Milletin düşmanı gibi gösterilmek istenmektedir. Bu zihniyete göre yarın süt fabrikalarında grev olsa ilkokul çocuklarına süt veremiyoruz diye onlarda vatan millet düşmanı olarak görülecektir. Böyle demokrasi olur mu?
Şu anda THY A.O da ve uçak bakımlarının yapıldığı THY Teknik A.Ş’de tüm çalışanlarının moral motivasyonları sıfır düzeyindedir. THY A.O’da kuralsızlık diz boyu hale gelmiştir. Tüm bu olumsuzluklar sonucu üyelerimiz özverili çalışmalarını yürütmemektedir. Oluşabilecekler hiç temenni etmediğimiz olumsuzlukların sorumlusu THY A.O Yönetimi ve ona arka çıkan siyasi iktidar olacaktır.

Sendikamız THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı ve ilgili THY Yöneticileri ile ilgili sendikal faaliyetleri engelledikleri, yasa dışı fesih işlemi yaptıkları, üyelerimizi kuralsız uçuşa zorlayarak, üyelerimizin hastalık raporlarını kabul etmeyerek hasta halde uçuşa zorlayarak uçuş güvenliğini riske attıkları gerekçeleriyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunma kararı almıştır.

Yasanın meclisten geçmemesi için, kazanılmış grev hakkının ortadan kalkmaması için demokratik çaba sarf eden masum işçileri işsiz bırakmayı savunacak kadar gözü dönmüş bir saldırı karşısındayız.
İşvereni son kez uyarıyoruz. Haksız, yasal olmayan ve hala hukuka uygun tebliğ etmediğiniz iş sözleşmesi fesihlerini geri alın.

Tüm emek dostlarını ve kamuoyunu onurlu bir demokrasi ve sendikal hak mücadelesi veren havacılık çalışanlara destek olmaya çağırıyoruz. Saygılarımızla

TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim