• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hava-İş Sendikası ve THY açıklama yaptı

Hava-İş Sendikası ve THY açıklama yaptı
Hava-İş Sendikası ve THY birer açıklama yayınlayarak kamuoyu ve yetkililere çağrıda bulundu...

Her Cumartesi THY Taksim Bilet Satış Ofisi önünde eylem yapan Hava-İş bu haftadan itibaren yaya trafiğindeki aksama nedeniyle eylemi Kadıköy İskele'sine alındığını açıkladı.

Hava-İş'ten yapılan açıklamada:
 
SENDİKALARA, ODALARA VE MESLEKİ KURUMLARINA, SIYASI PARTILERE, DEMOKRATIK KITLE ÖRGÜTLERİNE;
 
AKP Milletvekillerince verilen kanun teklifi ile havacılık işlerinde demokrasi ayıbı grev yasağı getirilmesine karşı, demokratik haklarını kullanan ve yasaklara hayır diyen 305 THY A.O ve THY Teknik işçisinin iş sözleşmeleri acımasızca bildirimsiz feshedilmiştir.
 
Bu fesihlerin baş sorumlusu THY A.O Yönetimi ve bu yasağı istedi diye kanun teklifi hazırlayan, TBMM’den tüm muhalefet partilerinin itirazına rağmen jet hızıyla geçiren AKP grubudur.
 
Grev yasağını sizlerin desteği ile aştık şimdi sıra işe geri dönüşte.
 
Halen 173 gündür Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş bölümünde işe dönüş mücadelesi veren direnen THY işçileri, THY’nin işçileri işsiz bırakan bu politikasını kınamak, işten çıkarılan işçilerin geri dönüşünü talep etmek  için;
 
Tüm kardeş sendikalarımızın da desteği ile BU CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 14.00-15.00 arasında THY TAKSİM BİLET SATIŞ BÜROSU önünde yapılan  oturma ve protesto eylemimiz bu bölgenin yaya trafiğine kapatılması nedeniyle KADIKÖY İSKELE MEYDAN HEYKEL ÖNÜNE ALINMIŞTIR.Bu alanda ilk eylemimiz 17 KASIM SAAT 14.00-15.00 arası yapılacaktır.
 
Tüm sendikalarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, emek ve demokrasiden yana tüm yurttaşlarımızı bu haklı ve onurlu mücadelemizde bizlere destek olmaya çağırıyoruz
 
Bu arada Türk Hava Yolları da yaptığı açıklamada yolcularını uyardı. Taksim'deki çalışmalar nedeniyle açıklama yayınlayan THY şu açıklamayı yaptı:
 
Taksim meydanı yayalastırma calışmaları nedeniyle THY Taksim satış ofisi geçici süre hizmet veremeyecek. Yolcularımız Yeşilköy, Kadıköy satış ofisleri ile çağrı merkezimizden işlemlerini yaptırabilirler.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim