• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

HAVA-İŞ sendikası'ndan imza kampanyası

HAVA-İŞ sendikası'ndan imza kampanyası
HAVA-İŞ,işten çıkartılan 305 işçinin geri alınması imza kampanyası başlattı.Toplanan imzalar nereye gönderilecek?

HAVA-İŞ sendikası'ndan imza kampanyası

HAVA-İŞ,işten çıkartılan 305 işçinin geri alınması imza kampanyası başlattı.Toplanan imzalar nereye gönderilecek?

HAVA-İŞ  THY ve THY Teknik A.Ş' de grev yasağını protesto ettikleri için iş sözleşmeleri feshedilen 305 işçinin geri alınması imza kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında  İstanbul Şişli Camii, Taksim Meydanı Tramvay Durağı, Kadıköy Mühürdar Caddesi, Kalkedon Meydanı, ve Bakırköy Özgürlük Meydanı  tren istasyonu çıkışı önünde vatandaşlara yönelik bildiri dağıtımı ve imza kampanyası düzenleniyor.

Dün başlayan ve 10 gün boycunca sürecek imza kampanyası  cumartesi  ve pazar günleri saat 12:00 ile 20:00  arası,  diğer günler ise 16:00 ile 20:00 saatleri arasında devam edecek. Toplanan imzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, THY Yönetim Kurulu  ve THY'nin üyesi olduğu Star Alliance  yönetimine gönderilecek.

Hava-İş tarafından dağıtılan ve imza için destek istenen bildiri metni şöyle:

THY A.O. ve THY Teknik A.Ş.’de GREV YASAĞINA HAYIR dedikleri için tazminatsız işten çıkarılan üyelerimiz geri alınsın!

Değerli vatandaşlarımız,

Havacılık iş kolunda tam bir demokrasi ayıbı niteliği taşıyan GREV YASAĞI uygulamasına karşı kamuoyu duyurusu, basın açıklaması, gazete ilanı gibi demokratik ve meşru yollarla mücadele eden Hava-İş üyesi 260 THY A.O., 45 THY Teknik A.Ş. çalışanı işverenlerce acımasızca işten çıkarıldı.

Bu demokrasi ayıbına ortak olan işverenler, ayıplarını suçsuz insanların ekmeğiyle oynayarak, yasadışı grev ve eylem yapıldığı aldatmacası ile örtmeye çalışıyor.

* Basın açıklamasına katılan üyelerimiz, bu meşru haklarını yasal boş günde veya görev saati dışında kullandıkları halde, video kamera sistemleriyle tespit edilerek işten çıkarıldı.

* Uçuş emniyetinin en önemli kuralı doğrultusunda hastalık halinde veya kendilerini hazır hissetmediklerinde uçuşa gitmeme hakkı bulunan üyelerimiz, ellerindeki yasal hastalık raporlarını işveren baskısı altındaki İşyeri Hekimlerine onaylatamayınca işten çıkarıldı.

* İşten çıkarılma bildirimi kendilerine SMS mesajı veya e-posta gibi resmi olmayan yollarla, hatta yurtdışı uçuş görevi esnasında, kurallar çiğnenerek yapıldı.

* THY A.O. ve Teknik A.Ş.’de Sendikalar Kanunu çerçevesinde görev yapan 11 İşyeri Sendika Temsilcisi ve 1 Denetim Kurulu Üyesi, sendikal faaliyetleri engellenerek işten çıkarıldı.

Sendika, toplu iş sözleşmesi ve grev, temel evrensel insan hakkıdır. Hem Anayasamızın 90. maddesi, hem de devletimizce taahhüt edilerek imzalanmış Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 87 ve 89 sayılı sözleşmeleriyle bu haklar güvence altına alınmıştır.

Ayrıca 12 Eylül 2011’de referanduma sunularak %58 oy oranıyla kabul edilen Anayasa değişiklikleriyle daha önce yasak olan Genel Grev, Hak Grevi, Dayanışma Grevi, Siyasi Grev yasak olmaktan çıkarılmış, böylelikle Anayasamızın 90. madde hükmü gereği bu haklar çalışanlara tanınmıştır.

Tüm bu demokratik gelişmeler yaşanırken 10 AKP milletvekili, TBMM’ne kanun teklifi vererek ülkemiz tarihinde ilk kez havacılık hizmetlerine grev yasağı getirilmesini talep etti ve bu teklif görülmemiş bir hızla, tüm muhalefet partilerinin itirazına rağmen yasalaştırıldı.

Bu kanun teklifinin altında imzası bulunan İstanbul milletvekili Sayın Metin Külünk, basına verdiği demeçlerde “Bu yasağı THY A.O. yönetimi istedi” diyerek, tarafsızlık yeminine rağmen belli bir sosyal sınıfın çıkarlarının gözetildiğini, Anayasanın eşitlik kuralının hiçe sayıldığını açıkça itiraf etti.

Bütün bu haksızlık ve adaletsizliklerin son bulması için;

Usulsüzce düzenlenmiş, tazminatsız iş sözleşme fesihleri geri alınmalıdır. Grev yasağıyla hakları çalınan işçiler tazminatsız işten çıkarmalarla daha da mağdur edildi. İşyerlerinde iş barışı ve huzuru derinden yaralandı.

Bu hakkaniyetsiz karar sonrası tüm çalışanların iş motivasyonu bozuldu, yaşanan kuralsızlıklar ve baskılar sonucunda uçuş emniyetini risk altına sokan tehlikeli bir ortam oluştu.

Hava-İş Sendikası kamuoyuna altını çizerek duyuruyor: İş barışı ancak işten çıkarılan işçilerin iş başı yaptırılması ve sağduyuyla Toplu İş Sözleşmesinin işveren ve sendikaca imzalanması halinde mümkündür.

Sizleri sevdiklerinize emniyetle ulaştıran THY markası değil, uğradıkları haksızlığı ve mağduriyeti göğüslemeye çalışan THY emekçileridir. Sizden dileğimiz bu haksızlığa karşı çıkmanız ve uçuş emniyeti için, iş barışının sağlanması için bizlere imzanızla destek olmanızdır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim