• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hava-İş ve 305 üyenin direşine saygı duyuyoruz

Hava-İş ve 305 üyenin direşine saygı duyuyoruz
Dünyanın en büyük işçi sendikalarından biri olan ve 2,2 milyondan fazla işçiyi temsil eden Almanya'nın kısa adı ver.di olan Birleşik Hizmetler Sendikası (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) temsilcileri Hava-İş'e destek amacıyla Türkiye'ye geldi.

 

Almanya'da özellikle Lufthansa'da yapılan grev eylemleriyle gündeme gelen ver.di sendikasının temsilcileri, bugün THY'deki grev sürecinde işten atılan 305 kişiye ve Hava-İş Sendikası'na destek vermek amacıyla Türkiye'deydi.
 
Atatürk Uluslararası Havalimanı, Dış Hat Geliş kapısı önünde direnişlerini sürdürmekte olan Hava-İş sendikası üyelerini ve sendika yönetimini ziyareti sırasında Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de hazır bulundu. Ayçin, ver.di temsilcilerinin desteğinin çok önemli olduğunu ifade etti. Sonuç alınana kadar haklı direnişlerinin devam edeceği söyleyen Ayçin'in konuşması sık sık atılan sloganlarla kesildi. Sendika üyelerinden birinin çocuğu da "Uçma, uçtukça sıra sana gelecek" şeklinde attığı sloganla dikkat çekti.
 
Alman ver.di Sendikası temsilcileri de yaptığı konuşmalarda Hava-İş üyelerinin direnişini haklı bulduklarını ve bu eylemler karşısında  hem sendikanın hem de üyelerinin takdir edilmesi gerektiğini belirttiler. Temsilciler, Hava-İş Sendikası üyelerinin yaşadığı bu durumu Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (International Transport Workers' Federation - ITF) ile Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (European Transport Workers' Federation - ETF) bünyesinde de gündeme getireceklerini ve desteği artıracaklarını ifade ettiler. Türkiye’deki demokratik standartların çok düşük olduğunu söylediler.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim