• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hava İş'e soğuk duş... THY Teknik için şok karar!

Hava İş'e soğuk duş... THY Teknik için şok karar!
THY Teknik A.Ş'nin iş kolu davasında gülen taraf Çelik İş Sendikası oldu. Teknik A.Ş Yargıtay kararıyla Metal İş kolunda sayıldı.


Hava-İş Sendikası yaklaşık 5 bin THY Teknik A.Ş. ve Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM) çalışanının Hak-İş’e bağlı Çelik İş Sendikası’na geçmesi için açılan iş kolu tespit davasında Yargıtay sürpriz bir karar verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Teknik A.Ş.'ye ait işyerlerindeki iş kolu tespitinin Metal-İş kolu olduğunu belirtmesinden sonra, konuyu mahkemeye taşıyan ve Teknik A.Ş.’nin taşımacılık iş kolunda kalmasının gerektiğini savunan Hava- İş sendikası Bakırköy 9. İş Mahkemesi'nin kararıyla sevinmişti. Çeliş İş Sendikası, kararı temyiz etti. Yargıtay iş koluna ilişkin kararını bugün açıkladı. Teknik A.Ş Yargıtay kararıyla Metal İş kolunda sayıldı. Yargıtay'ın bu kararı Hava İş Sendikası'na bomba gibi düştü.

Hava - İş sendikası, Bakırköy 9. İş Mahkemesi'nin verdiği karar sonrası yaptığı açıklamada,  “Ülkemizde ulaşılması gereken milyonlarca sendikasız çalışan varken, Teknik A.Ş. çalışanı üyelerimize göz diken Hak-iş Konfederasyonu’na bağlı Çelik-iş Sendikası’nın, devam eden hukuki sürece rağmen Hava-iş Sendikamız ve üyelerimizi tartışma ortamına çekmeye yönelik sabırla izlediğimiz propagandalarına 13.04.2015 tarihinde Bakırköy 9.İş Mahkemesi gereken cevabı vermiştir. 13.04.2015 tarihinde görülen 10.celsede, Bakırköy İş Mahkemesi’nin verdiği karara göre; THY Teknik A.Ş. taşımacılık iş kolunda sayıldı. Bu sevindirici haberi sizlerle paylaşırken 25.02.2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapmış olduğumuz, 5.Dönem Toplu İş Sözleşmesi yetki tespiti başvurumuz sonucu başlatacağımız görüşmelerde, Sendikamız ve camiamızın başarılarına bir yenisini daha ekleyeceğimizin bilinmesini isteriz. Sendika tarihine geçecek bu büyük başarımızı sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Hepimize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim