• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hava-İş'ten ''Birlik-Beraberlik'' mesajı

Hava-İş'ten ''Birlik-Beraberlik'' mesajı
THY çalışanlarının geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleştirdikleri grevin yasa dışı olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin hazırladığı raporla belgelendi.

 

THY çalışanlarının geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleştirdikleri grevin yasa dışı olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin hazırladığı raporla belgelendi. Hava-İş, "305 işçiye haksızlık yapıldığı ortaya çıkmıştır. Gelin yarayı beraber sarıp taşın altına elimizi birlikte koyalım" açıklamasında bulundu.
 
Konuya ilişkin Türkiye Sivil Havacılık Sendikası tarafından yapılan açıklamayı bilgilerinize sunuyoruz...
 
"Hava-İş Sendika Yöneticilerine THY A.O Yönetimince Yöneltilen 29 Mayıs olaylarının Yasadışı Grev ve Yasadışı Eylem olduğu İddialarının Gerçek Olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği Raporu İle Belgelendi.
 
THY A.O Yönetimince, 29 Mayıs 2012 tarihinde havacılık işlerinde grev yasağı getiren yasanın TBMM'de görüşülmesi esnasında havacılık işçilerinin yasağa karşı gösterdikleri demokratik karşı çıkış ile ilgili Sendika Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına;
Yasadışı grev yapmayı, yasadışı direnişte bulunmayı teşvik etme,
 
Bu hususta propaganda yapma ve personeli eylem yapmaya zorlama şeklindeki iddialarla suç duyurusunda bulunulmuştu.
Savcılık gerekli bilgi ve belgeleri topladıktan sonra ilgili yasa gereğince bu konuda GÖREVSİZLİK kararı vermiş ve ilgili suç duyurusunun T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce değerlendirilmesi gerektiğine karar vermişti.
 
İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılan soruşturma ve görevlendirilen İş Teftiş Müfettişliğince Müfettiş sayın Gülgün Kaner tarafından söz konusu iddialar ile ilgili olarak hazırlanan 18.01.2013-01 No'lu RAPOR SONUCU;
 
*Sendika yöneticilerinin THY A.O yönetimince iddia edilen 6356 sayılı Kanunun 78 I-e maddesine uygun herhangi bir fiilinin tespit edilmediği,
 
*29 Mayıs 2012 tarihinde oluşan olayların CD kayıtlarına göre barışçıl sınırları aşmayan demokratik bir protesto olarak değerlendirilmesi gerektiği,
 
*Sendika yöneticilerine herhangi bir idari ceza verilmemesi gerektiği açıkça belirlendi.
 
Böylece İş mahkemelerinde 29 Mayıs'ta işten çıkarılan üyelerimizce açılan işe iade davalarında Mahkemece atanan Bilirkişi Raporu ile daha önce belirlenen 29 Mayıs'taki olayların demokratik bir hak eylemi olduğu yönündeki tespit bir kez daha bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişlerince teyit edildi. Şimdi THY A.O Yönetimine diyoruz ki;
 
Bugüne kadar her platformda her yayın organında dile getirdiğiniz sendikayı ve 305 işçiyi vatan haini ilan eden kamuoyunu yanıltıcı beyanlarınızın doğru olmadığı ortaya çıkmıştır.
 
Zaten başlı başına bir haksızlık olduğu için 5 ay sonra ortadan kaldırılan grev yasağına demokratik bir hakla karşı çıktıkları artık tespit edilen 305 işçiye yapılan haksızlık da artık ortaya çıkmıştır.
 
Gelin bu sosyal yarayı birlikte saralım, toplu iş sözleşmesi masasında iş barışı ve huzurunu bütünsel bir şekilde yeniden kuralım.
 
Gelin taraflar olarak hem bu sosyal yaranın giderilmesi, hem toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlandırılması hem de şirketin geleceği ile ilgili sorunların çözümlenmesi için taşın altına elimizi birlikte koyalım.
 
THY 24. Dönem toplu iş sözleşmesini uyuşmazlığında önümüzdeki günlerde göreve başlayacak resmi arabulucu süreci bu konuda tarafların samimiyetini ortaya koyan bir gösterge niteliğinde olacaktır.
 
Eğer işveren uyuşmazlığı derinleştirmeye yönelik bir politika izlerse sendikamızın yanıtı da en kısa sürede kurullarını toplayarak Grev Hakkının kullanılması sürecini ortaya koymak olacaktır."
 
Saygılarımızla
 
Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim