• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Hava İş'ten dava açan THY'ye yanıt geldi

Hava İş'ten dava açan THY'ye yanıt geldi
10 gündür grevdeki Hava İş üyelerine yasadışı grev yaptıkları gerekçesiyle dava açan THY'ye sendikadan "THY grev kırıcılığının rahatça uygulanmasını sağladı" cevabı geldi.
Hava-İş, "THY kolluk güçleri aracılığıyla havalimanı önünde topluluk oluşturmasını yasakladı ve grev kırıcılığının rahatça uygulanmasını sağladı" diye belirtti. 
 
Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Türk Hava Yolları (THY) ile uzlaşının sağlanamaması sonucu 15 Mayıs'ta greve çıkan Hava-İş Sendikası, 10'uncu gününe giren grev sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, grevin 15 Mayıs saat 03.00'da uygulanmaya konulduğu hatırlatılarak, grevin ilk günü THY tarafından başlatılan grev kırma çabalarının halen devam ettiği belirtildi. Grevin yasalara uygun ve özgürce başlatılmasının havalimanına konuşlandırılan yüzlerce polis tarafından engellendiğine ve havalimanında olağanüstü güvenlik önlemelerinin alındığına dikkat çekilen açıklamada, "THY kolluk güçleri aracılığıyla havalimanı önünde topluluk oluşturmasını yasakladı ve grev kırıcılığının rahatça uygulanmasını sağladı" denildi.
 
Açıklamada, grevin başladığı 15 Mayıs'tan itibaren THY'de yaşanan hak ihlalleri ve THY işçilerinin üzerindeki baskıların tespit edilmesiyle ilgili resmi kurumlara yapılan başvuruların yanıtsız kaldığı ve yaşanan ihlaller konusunda hiçbir çalışma yapılmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, grev yapılan alanda çadır kurulmasının engellendiği belirtilirken, "Sendikamız oluşan bütün uçuş operasyon ile ilgili uygunsuzlukları 15, 16, 20 ve 23 Mayıs tarihlerinde 5 resmi yazı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne iletti. Bu konularda herhangi bir yanıt verilmedi" denildi. Grev süresince yaşanan hak ihalelerinin aralarında ITF, EASA ve SAFA'nın da olduğu uluslararası çalışma federasyonlarına rapor edildiğinin belirtildiği açıklamada, "İşveren 22 Mayıs 2013'te 5 ay önceki tekliflerinde sadece ilk 6 ay zammı ile ilgili yüzde 3'ü yüzde 5 yaparak bu zammı tek taraflı uygulayacağını açıkladı. Bu teklifin kabul görmemesi üzerine acizliğe düşen işveren grevci işçilerin direncini kırmak ve propaganda amaçlı grevin 'kanun dışı' olduğunu iddia ederek, 23.05.2013 tarihinde İstanbul 2'nci İş Mahkemesi'nde dava açtı" diye kaydedildi.  
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim