• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hava-İş'ten TGS hakkında suç duyurusu

Hava-İş'ten TGS hakkında suç duyurusu
Hava-İş Sendikası, sendikal faaliyetlerin engellendiği gerekçesiyle TGS ve bazı yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

TGS hakkında suç duyurusu

Hava-İş Sendikası, sendikal faaliyetlerin engellendiği gerekçesiyle TGS ve bazı yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hava-İş’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

THY A.O Firmasında asıl işlerde işçi çalıştıran TGS Yer Hizmetleri A.Ş firmasında sadece Anayasal hak olan sendikalı olma ve toplu iş sözleşmesi hakkından yararlanma hakkı konusunda işveren yetkilileri her türlü yöntemle sendikal faaliyetleri engelleme yönünde işçiler üzerinde baskılara girişmektedir. İşveren yetkilileri kölelik koşullarında haklarla çalıştırılan işçilere sürekli ve sistemli olarak sendikalı olanların işten çıkarılacağını yaymakta,sendikalı olanların isim listelerini tehdit ederek talep etmekte ve sendikalı işçileri burada barındırmayacaklarını açıkça ifade etmektedirler.
 
Türk Ceza Kanunun 118. Maddesi sendikal faaliyetleri engelleyenler hakkında önemli yaptırımlar içermektedir. En son Hava-İş sendikasının örgütlendiği ISG Yer Hizmetleri A.Ş firmasında Kargo Müdürü hakkında aynı konuda açılan davada sözkonusu Müdüre Mahkemece hapis cezası verilmiştir.
 
İleri demokrasi laflarının siyasi iktidarca her gün ifade edildiği bu ortamda, işverenlerin rahatlıkla ve aymazca Anayasal haklar konusunda tehdit ve baskı ile engellemelere girişmesi hiç bir hukuk devletinde kabul edilemez bir tutumdur. Bu nedenle sendikamız Hava-İş bu konuda yaptığı tespitleri yargıya götürme kararı almış ve Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına bu konuda  tespiti yapılan engellemeleri uygulayan işveren yetkilileri konusunda suç duyurusunda bulunmuştur.
 
TGS işçilerinin Hava-İş çatısı altında sendikal güvenceye kavuşmasını hiç kimse engelleyemeyecektir. TGS işçilerinin bu konuda yapılan baskıları sendikaya iletmeleri menfaatleri gereğidir.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim