• BIST 9556.77
  • Altın 2468.864
  • Dolar 32.4455
  • Euro 34.4913
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Hava-İş'ten THY yönetimine uyarı yapıldı

Hava-İş'ten THY yönetimine uyarı yapıldı
Hava-İş, aldıkları grev kararına rağmen 'uçuşlara devam edilecek' açıklamasında bulunan THY yönetimini uçuş emniyetini hiçe saymakla suçladı.

 

Hava-İş'ten yapılan açıklamada, "Hava-İş sendikasının THY Yönetiminin tüm uzlaşma yollarını kategorik olarak ortadan kaldırması sonucu, THY A.O işletmesinde 14 bin üyesi adına sürdürdüğü 24. Dönem toplu iş sözleşmesinde 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat yerel saatle 03.00’den itibaren grev uygulamak zorunda kalacağı" hatırlatıldı.
 
Bu grevin 1 günlük bir eylem olmadığı belirtilen açıklamada grevin "T.C Anayasası ve 6358 sayılı Kanunla güvence altına alınmış yasal, demokratik, meşru bir temel hakkın kullanılması ve anlaşma sağlanmadığı takdirde yasalara göre süresiz olduğu" vurgulandı.
 
"THY Yönetimi uzlaşma zeminini kullanmak yerine şimdi çok tehlikeli bir yola sapmış görünüyor" denilen açıklamada "Kendisini atayan siyasi iktidarın gücüne güvenerek,  “THY’de grev olsa da uçuşlar devam edecek” şeklinde akla mantığa aykırı açıklamalarla yolcularımızı ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, "Grev yapılan bir işyerinde “ben uçakları uçururum” demek uçuş emniyetine yönelik çok büyük bir tehlikeyi göze almak demektir" denilerek şöyle devam edildi:
 
Grev yapılan bir işyerinde ben uçakları uçururum demek hukuk ve kural ihlali yapılmadan mümkün olmayacağına göre; “ben ne hukuk, ne kural tanırım” demektir. Ancak oluşabilecek hiç temenni etmediğimiz bir kaza kırımda THY Yönetiminin ülkemizin sivil havacılığının tümünü etkileyecek böylesi bir riski nasıl göğüsleyebileceğini çok merak ediyoruz.
 
Uçuş operasyonu en zayıf halkası kadar güçlü bir hizmet zinciridir. Bir yandan grev sürerken operasyon yürütmek her türlü eksikliği göz ardı ederek, zorlama yöntemlerle baskı, işten atarım tehdidi ile demokratik ülkelerde yaşanmayan hukuk dışı girişimlerde bulunmak uçuş emniyetini ve yolcularımızı hiç dikkate almamaktır.
 
Çalışanları greve katılanlar katılmayanlar şeklinde bölebileceklerini ve böylelikle sonuç alabileceklerini sananlar tam bir hayal içindedir. THY işçisini emir eri konumunda vatandaşlık bilincinden yoksun, kendi akıl ve iradesini kullanmaktan aciz, biat makinesi kul köle sananlar, bir e-posta duyurusu ile hazır ola geçeceğini ve boynunu ikiyüzlülükle kurdukları giyotine uzatacağını bekleyenler artık çok beklerler.
 
Buradan uçuş operasyonu içinde 2920 sayılı Türk Sivil Havcılık Kanununun 100 ve 101 Maddelerine göre uçuş emniyetinin tek yetkilisi ve sorumlusu olan Kaptan Pilot üyelerimize yönelecek zorlamaların da sorumlusunun THY Yönetimi olacağını açıkça beyan ediyoruz.
 
Hava-İş Sendikası uçak yolcularımızın ve kamuoyumuzun beklentileri çerçevesinde tüm görüşmelere ve uzlaşma çağrılarına açıktır ve grev uygulanmadan, kaos oluşmadan barış içinde sorunun çözümünün sağlanmasında ÇALIŞANLAR-ŞİRKET-ÜLKE MENFAATLERİ için bir kez daha 22 Nisan 2013 Tarihinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Cemal Şanlı ile yapılan toplantı ile gelinen noktadadır ve yanıt beklemektedir.
 
Gelsinler en kısa sürede uyuşmazlığı çözümleyelim, saygılarımızla.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim