• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hava koşulları uçuşları vurdu

Hava koşulları uçuşları vurdu
Yurt genelinde etkisini sürdüren elverişsiz hava koşulları hava ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Kötü hava koşulları nedeniyle bölgedeki illere inemeyen uçaklar, Elazığ Havaalanı'na inmeye başladı.

 Hava koşulları uçuşları vurdu

Yurt genelinde etkisini sürdüren elverişsiz hava koşulları hava ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Kötü hava koşulları nedeniyle bölgedeki illere inemeyen uçaklar, Elazığ Havaalanı'na inmeye başladı.

Elazığ Havaalanı kötü hava şartlarının bölgede hüküm sürmeye başlamasıyla birlikte diğer illerin ulaşımlarına da katkı sağlıyor. Başta Malatya olmak üzere bölge illerine iniş ve kalkış yapamayan çok sayıda uçak, Elazığ Havaalanı'nın sunduğu olanakları kullanarak seferlerini sürdürüyor. 

Elazığ Havaalanı da bu hizmeti sunmak için 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yapılan pisti ile dünyada sayılı havaalanlarından biri olan Elazığ Havaalanı kötü hava koşulları nedeniyle Malatya, Muş, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi illere inemeyen uçaklara ev sahipliği yapıyor. 

Kötü hava şartları nedeniyle bölge illerine inemeyen uçaklar, Elazığ Havaalanı'na yönlendiriliyor. Elazığ Devlet Hava Meydanı İşletme Müdürü Mehmet Kaya, olumsuz hava şartları karşısında meydanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaya, elverişsiz hava koşulları nedeniyle bir çok uçağın Elazığ'a indiğini belirterek, hava sıcaklığının eksi 3 dereceye düşmesi sonucu buz çözücü attıklarını söyledi. Kaya, "Hiçbir uçuşumuzu aksatmadığımız gibi bölge illerin uçaklarının da havaalanımıza inmesine olanak sağladık. Elazığ Havaalanı son yıllarda büyük bir atılım ve ilerleme sağladı. 24 saat açık bir havaalanıyız. Tüm ekiplerimizle hizmetlerimizi en iyi şekilde yapabilme gayreti içindeyiz. Malatya Onur Air, ve Türk Hava Yolları uçakları buraya indi. Daha önce de Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya inmesi gereken Sun Expres uçakları, buraya geldi. Dün İstanbul-Muş uçağı olumsuz hava şartları nedeniyle buraya geldi. Özellikle kar yağışı buzlanma ve görüşün olmadığı günlerde, DHMİ'nin bize sunduğu bu hizmetlerden çok memnunuz. 

Pegasus Malatya-Elazığ Bölge Müdürü Eyüp Sabri Allı ise özverili çalışıp 24 saat meydanı açık tutan meydan müdürlüğü yetkilileri ve personelini kutladığını söyledi. Allı, "Normal şartlarda bu uçaklarımızı çalışma gayreti olmadan buraya indirmek mümkün değil. Şu an Malatya uçaklarını da buraya indirmeye başladık. Muhtemelen akşamki uçağımızı da buraya indireceğiz. Bu konuda Elazığ DHMİ bizim için bir şanstır" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim