• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Hava Savunma Sistemi için son karar

Hava Savunma Sistemi için son karar
2013'te Suriye sınırı füze kalkanıyla örülecek. Suriye'den gelecek olası kimyasal silah tehdidine karşı NATO'nun Patriot konuşlandıracağı günlerde Türkiye'de kendi milli füze kalkanını kurmak için son adımı atacak.

 

Ocak ayının ilk haftasında Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde Uzun Menzilli c ihalesi karara bağlanacak. 2015'te Türk topraklarına konuşlanacak füze bataryaları Suriye sınırındaki tehdit nedeniyle "acil" koduyla daha erken teslim alınacak.
 
Sabah Gazetesinden Ceyda Karaaslan'ın haberine göre; NATO'dan göndereceği Patriot füzeleri ise 8 Ocak'ta sınıra konuşlandırılacak. Füzeler, ABD, Hollanda ve Almanya'dan gelecek. Her ülkeden 2 adet olmak üzere toplam 6 adet batarya gelecek. Bataryalar, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e yerleştirilecek. 2015'te Türk topraklarına konuşlanacak füze bataryaları Suriye sınırındaki tehdit nedeniyle "acil" koduyla daha erken teslim alınacak. Füzelerin bir kısmı 2013 yılının ortalarında satın alınarak sınıra konuşlandırılacak. İhalede ABD'nin Patriot, Rusya'nın S-400, Çin'in FD-2000 ve Fransa-İtalya ortaklığının Eurosam Samp-T modeli yarışıyor.
 
4 adet alınacak sistemlerden biri Suriye sınırına, biri İstanbul, diğeri ise Ankara'ya yerleştirilecek. Sistem, uzun menzilli füze tehditlerini Türk hava sahasına girmeden bertaraf etmeyi amaçlıyor. Yüksek irtifa hava savunma sistemlerinin çalışma esasında ise düşman füzelerinin Türk topraklarını hedef aldığının tespit edilmesinin ardından, uyduların da yardımıyla, hava savunma sistemleri ve buna bağlı bataryalar çalıştırılıyor. Hava savunma füzeleri, 50-300 kilometrelik bir alan içinde düşman füzelerini durdurabiliyorlar. 4 ülkeden teklif alan Türkiye, sistemlerin NATO'nun füze kalkanına entegre olup olamayacağını da dikkate alacak. Proje, 4 milyar dolara mal olacak.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim