• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hava trafik kontrolörü sayısı yükseldi

Hava trafik kontrolörü sayısı yükseldi
Havalimanlarında Hava Trafik Kontrol (ATC) ünitelerinde çalıştırılmak üzere 2012 yılı Temmuz ayı içerisinde atamaları yapılan personelin temel eğitimleri tamamlandı.

 

Kursiyerler düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Diploma töreninde konuşan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)Genel Müdür Orhan Birdal, bugün eğitimlerini tamamlayarak diplomaya hak kazanan 17 personelle kurumun hava trafik kontrolörü sayısının bin 175’e yükseldiğini söyledi.
 
Diploma alan ATC personelinin, artık küresel bir havacılık merkezi haline gelen Atatürk Havalimanı'nda istihdam edileceğini ifade eden Birdal, Atatürk Havalimanı'nın yeni bir rekor daha kırdığını belirterek, "Bu havalimanımıza 2 Ağustos Cuma günü bin 213 uçak iniş kalkış yaptı, bu 70 saniyede bir uçak demek, böylece tüm zamanların rekoru kırılmış oldu." dedi. 
 
"YENİ PARK ALANLARI EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK"
 
Atatürk Havalimanı'nda ihtiyaç duyulan her türlü altyapı ve eğitimli personel takviyesini süratle gerçekleştirdiklerini kaydeden Birdal, "Haziran ayında 43 adet yeni park alanı ihale ettik; en kısa sürede hizmete girecek. Bunun dışında, 2008-2009 yıllarında 40 uçak/saat olan iniş kalkış kapasitesini geçen sene 55 uçağa, bu sene yaz sezonu başlangıcında 58 uçağa çıkarttık. Bunu, uluslararası kuralların imkân verdiği çerçevede, uçaklar arasındaki mil aralığını azaltarak, pistlere hızlı çıkışı sağlayan taksi yolları yaparak, arka rüzgâr etkisinde bazı hesaplamalar yaparak ve uçakları havada sıralayarak sağladık. Kapasiteyi 63'e çıkartmak için çalışmalarımız da var. Havalimanımızı, sizler gibi eğitimli ve genç personelimizle takviye ederek de sistemin saat gibi işlemesini temin ediyoruz." diye konuştu.
 
"ATC EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"
 
Hava trafik kontrolörlüğünün sürekli eğitimi, kendini yenilemeyi gerektiren bir meslek olduğunu dile getiren Birdal, "Sizler, her yıl mesleki sınavlardan geçeceksiniz, her yıl sağlık raporu alacaksınız. Mesleki bakımdan yeterli görülmeyen, sağlığı elverişli olmayan arkadaşlarımızın mesleklerini kaybetme riski var. Bu nedenle hepiniz kendinizi yenilemek, sağlığınıza dikkat etmek zorundasınız. Kurum olarak ATC eğitimine büyük önem veriyoruz. Yolcu güvenliği için sürekli ve sıkı eğitim prensibi ile çalışıyoruz. ATC temel eğitimine alınan kursiyerlerimiz, burada adeta yeni bir yüksekokul bitirmiş oluyorlar. Mesleki bakımdan son derece yeterli, donanımlı hale geliyorlar. Dünya çapında mesleki bir formasyon kazanıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
"NİTELİKLİ PERSONELE ÖNEM VERİYORUZ"
 
Yoğun hava trafiğini güvenli bir şekilde idare edebilmek için nitelikli, donanımlı, eğitimli personel istihdamına önem verdiklerini kaydeden Birdal, şunları kaydetti: "2003 yılında istihdam edilen kontrolör sayısı 534 iken bu sayı şu an itibarı ile bin 175’e yükselmiş buluyor. DHMİ’nin, güvenli ve konforlu hizmet prensibine uygun insan kaynakları politikası aynı titizlikle sürdürülecektir. Eğitimlerini bitiren arkadaşlarıma, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim