• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Hava Ulaştırma Anlaşması’nı imzaladı

Hava Ulaştırma Anlaşması’nı imzaladı
Türkiye ve Ekvador Sivil Havacılık Yetkilileri, 25 Eylül 2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakerenin ardından iki ülke arasında uçuşların başlamasına imkan veren Hava Ulaştırma Anlaşması’nı imzaladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ’nin ev sahipliğinde yapılan İkili Havacılık Müzakereleri’nden çıkan anlaşma ile, havayolu işetmelerinin Türkiye ve Ekvador’un tüm noktalarına sefer gerçekleştirmesine imkan tanındı.  

 
İmzalanan anlaşmaya göre; ülkemizin tayin edilen havayolu işletmeleri ülkemizdeki tüm noktalardan Ekvador’daki tüm noktalara, Ekvador’un tayin edilen havayolu işletmeleri ise Türkiye’deki tüm noktalara haftada toplam on dört (14) frekans tarifeli yolcu seferleri ve kısıtlama olmaksızın tarifeli kargo seferleri düzenleyebilecek.
 
Ayrıca Türk hava taşıyıcıları hat güzergahındaki Karakas, Bogota ve Sao Paulo başta olmak üzere istedikleri herhangi bir noktayı 5. Trafik haklı ara nokta olarak, Lima ve herhangi bir noktayı da öte nokta olarak kullanabilecek.  Ekvador menşeli havayolu işletmeleri ise ara ve öte noktaları sonradan belirlenecek. 
 
Anlaşma kapsamında tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de olanak tanındı. 
 
Ekvador ile imzalanan anlaşma ile Türkiye’nin dünya genelinde İkili Havacılık Anlaşması bulunan ülke sayısı 140’ya yükseldi. 
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur….
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim