• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Havaalanına inen Reysaş`ta soluk alıyor

Havaalanına inen Reysaş`ta soluk alıyor
Reysaş Lojistik 'in patronu Durmuş Döven, yeni planlarını, gayrimenkul tutkusun, halka arz planlarını Bigpara'ya anlattı.

Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, yeni planlarını Bigpara'ya anlattı. "Borsadan anlamam" diyen Durmuş Döven'e, ortaklığa ve hisse satışına kapalı olan yapısını, yatırımlarını ve iş hayatındaki takıntılarını sorduk...

İki tane halka açık şirketiniz var, borsayla aranız nasıl?

Borsa kökenli biri değilim. Reysaş Lojistik dahil şimdiye kadar hiçbir şirketin hissesini borsadan almış değilim. Nasıl hisse alınır, satılır onu bile bilmiyorum. Kar dağımı yaptığımız dönemlerde borsadaki yatırımcılarımızın şirkete geleceğini düşünüyordum.

Reysaş GYO'nun halka arzı sizi tatmin etti mi?

O dönemde konjonktür iyi değildi. Yine de yatırımcının bakışı pozitifti. Büyümek istediğimiz bir dönemde ikinci halka arzımızı yapmış olduk. Reysaş GYO'nun halka arzıyla Reysaş Lojistik'in içindeki büyüklüğün görünür olandan daha büyük olduğunu kanıtlamış olduk.

Reysaş GYO, konut ya da AVM işine girecek mi?Reysaş GYO, konut ya da AVM işine girecek mi?

Biz Türkiye'nin depocusuyuzu sloganı ile yola çıkmıştık. Dolayısıla AVM ya da konut işine girmeyi düşünmüyoruz. Kaldıki, ben zaten AVM işine de çok inanmıyorum, ben depocuyum. Fakat şirketin mülkiyetinde 590 daire, 243 dükkan var.

Toplam depo alınınız kaç metrekareye ulaştı?

İşin kötüsü artık toplam depo alanımızı ben de karıştırıyorum. Yine de şu anda 300 bin metrekarenin üzerinde olduğumuzu söyleyebilirim.

Ulaşmak istediğiniz büyüklük nedir?

Hedefimiz 2012'nin sonunda 500 bin metrekareyi, 2015'e kadar da 1 milyonu metrekareyi yakalamak yönünde. Sadece bir depoyu gezmek için araç kullanmam gerektiğini de belirteyim...

Büyümekte olan bir demiryolu şirketiniz de var. Halka arz gibi bir plan var mı?Büyümekte olan bir demiryolu şirketiniz de var. Halka arz gibi bir plan var mı?

Reysaş Demiryolu'nu yeteri kadar büyüdüğünde halka açmayı planlıyoruz. Bu tarih 2015'i bulur gibi gözüküyor. Daha erkene çekmek gibi bir niyetimiz yok. Ama şirket hızlı büyüyor. Hafta sonu 20 yeni vagon daha aldık.

Yurtdışında büyüme gibi bir planınız var mi?

Yurtdışında depo açma gibi bir planımız yok. Bu ülkede bu denli ihtiyaç varken gidip Yunanistan'da, Suriye'de depo açmak ancak gösteri sanatlarına girer. Biz, lojistik ve depoculukta yurtiçinde büyüyeceğiz. Fakat İstanbul'un dışında hızlı büyüyoruz. Anadolu'yu asla gözardı etmiyorum. Samsun, Erzincan, Antalya, İzmir ve Eskişehir'de iyi depolar yaptık.

Sizce lojistik sektörünün kaçta kaçı gerçek bu işi yapabiliyor?

Çok net söyleyeyim. Sektörün yüzde 100'ü lojistik yaptığını sanıyor. Fakat baktığınız zaman yüzde 1'i bile yapmıyor. Türkiye'de bir dönem herkes nasıl tekstilci olduysa lojistik işi de biraz öyle olmuş durumda. Yani saysak bu işi gerçekten yapan 10 şirket çıkar karşımıza. Depoculuk ya da taşımacılık demek yerine herkes tabelasına lojistik yazmak istiyor. Lojistik iyi birşey de değil kötü de değil...

Ortaklık kurmak için çok kapınızı çalan var mı?Ortaklık kurmak için çok kapınızı çalan var mı?

Havalimanına inen herkes bizimle iş yapmak istiyor. Ama ortaklık yapmak benim karakterime uygun değil. Karşı taraf çalışmazsa olmaz. Ortaklık yapmak isteyen çok fazla. Ama bizim böyle bir beklentimiz yok.

Hafta sonları ne yapıyorsunuz?

Bazen uçağımla yeni yerler arıyorum, bakıyorum. Geçen hafta sonu böyle yaptım mesela... Dağları, tepeleri geziyorum.

Gayrimenkule olan tutkunuzdan bahsedelim...

Evet böyle bir tutkum var her bulduğum gayrimenkulu alıyorum. Edirne'den Hakkariye'de her yeri tavsiye ederim... Reysaş Lojistik ve Reysaş GYO'nun mal varlığı çok fazla. Hatta şöyle birşey söyleyeyim; benim aldığım arsa alanı kadar memleket işgal altında kalmamıştır. Bütün olay ihtiyaç, iyi de para kazandıran bir alan.

İş hayatınızdaki takıntılar neler?

Disipline fena halde takıntılıyım. Hijyen ve düzen de çok önemli. Masamda, toplantı masalarımda hep çiçek olmalı. Aramam aynı yere park edilmeli ve tuvaletler ıslak olmalalı...

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim