• BIST 9685.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Havaalanından silah geçirdiler

Havaalanından silah geçirdiler
Fransa’da iki gazeteci, parçalarına ayrılmış bir silahı iki el bagajına yerleştirerek Marsilya ve Paris havaalanı güvenliklerinden geçmeyi başardı.

Havaalanından silah geçirdiler

Fransa’da iki gazeteci, parçalarına ayrılmış bir silahı iki el bagajına yerleştirerek Marsilya ve Paris havaalanı güvenliklerinden geçmeyi başardı.

Fransa’da iki gazeteci, parçalarına ayrılmış bir silahı iki el bagajına yerleştirerek Marsilya ve Paris havaalanı güvenliklerinden geçmeyi başardı. Yolculuklarını dakika dakika kaydeden gazetecilerin haberi bu akşam France 2 kanalındaki Envoye Special (Özel Temsilci) programında yayınlanacak.

Fransa’daki havaalanlarında, başta kapıları denetleyen özel şirketler olmak üzere zafiyetlerini göstermek isteyen Mathieu Bendali ve Linda Lere isimli iki haberci havacılık sektöründen bir uzmana başvurdu. Bu uzmanın verdiği tavsiye üzerine 9 milimetrelik yarı otomatik bir silah alan haberciler, silahın parçalarını iki farklı el bagajına yerleştirdi.

Bu bagajlarla 8 Kasım 2010 sabahı Paris’te bulunan Roissy-Charles-de-Gaulle havaalanından Nice’e, aynı gün akşam saatlerinde ise Marsilya’nın Marignane havaalanından Paris’e giden uçaklara binmeye çalışan gazeteciler hiçbir engelle karşılaşmadı. Hatta dönüş yolculuğunda gazetecilerden bir tanesi uçağın tuvaletinde elinde silahla görüntü verdi.

“Özel Polis: Ucuza Güvenlik” başlıklı haberin bu akşam France 2’de yayınlanacağı açıklandı.

POLİS TEPKİLİ

Fransa Ulusal Polisi yetkilileri görüntüleri görmeden bir yorum yapmaktan kaçınacaklarını belirtirken Polis Memurları Sendikası’ndan Partice Riberio, “Eğer bu olay doğruysa bu hem sistemin eksikliklerini hem de güvenlik görevlilerinin eğitimine polisin katkıda bulunması gerektiğini gösteriyor” dedi.

Ancak Riberio, eski sisteme dönülmesi ve havaalanı aramalarının özel güvenlik görevlilerinin yerine polisler tarafından yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Fransa Polis Sendikası’ndan Nicolas Comte ise haberi görmediğini ancak eğer doğruysa havaalanlarındaki güvenlik hizmetlerini özel şirketlere devretmenin, güvenlik seviyesini düşürdüğünü ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim