• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Havacılık emisyon vergisinde geri adım attı

Havacılık emisyon vergisinde geri adım attı
Avrupa Parlamentosu, AB'yi Amerika Birleşik Devletleri ve Çin gibi ülkelerle karşı karşıya getiren tartışmalı 'havacılık emisyon vergisi'nde geri adım attı.

 

AP Çevre Komisyonu, Avrupa Komisyonu'nun vergiyi kıtalararası uçuşlar için bir yıllığına askıya alma önerisine destek verdi...
 
Avrupalı Parlamenterler, desteklerinin konuyla ilgili olarak Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nde, (ICAO), tüm dünya çapında uygulanacak önlemler alınması için kaydedilecek aşamaya bağlı olduğunu söyledi.
 
Konunun AP'deki sürecinden sorumlu olan vekil Peter Liese, 'Bugünkü oylama, AB'nin soruna uluslararası bir çözüm istediğinin açık bir sinyali' dedi.
 
Avrupa Komisyonu'nun iklimden sorumlu üyesi Connie Hedegaard, Washington ve Pekin'den gelen şiddetli muhalefetin ardından geçtiğimiz yıl, planların kapsamını Avrupa dışından gelen ve Avrupa dışına giden uçuşları içermeyecek şekilde daraltmıştı.
 
AB, 2012 yılında tek taraflı olarak tüm havayolları için karbon emisyon vergisi getirmişti, ancak ICAO'nun 36 üyesinin 26'sı bu adımın uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunarak tepki göstermişti.
 
Liese, artık üçüncü ülkelerin konuyla ilgilenmemek için bir bahanesi kalmadığını belirterek, 'Üçüncü ülkeler sanki engel Avrupa Birliği'nden kaynaklanıyormuş gibi bir izlenim yaratıyor, ancak ne kadar kararlı olduklarını şimdi göreceğiz' dedi.
 
ICAO, konuyu Eylül ayındaki genel kurul toplantısında gündeme gelecek. Parlamento Komisyonu'nun önerisi Nisan ayında AP Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim