• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Havacılık imalatı 10 milyar dolara çıkabilir

Havacılık imalatı 10 milyar dolara çıkabilir
Savunma Sanayii Müsteşarı Bayar, Türkiye'de havacılık imalatının 1-2 milyar dolar olduğunu ve 10 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, GICC'12-Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı'na katılmak için geldiği İzmir'de gazetecilere, Türkiye'deki havacılıkla ilgili gelişmeler ile savunma ve havacılığın teşvik yasasında stratejik sektörler içine alınmasını değerlendirdi.

Bayar, havacılıkta imalatın kalitesinin çok önemli olduğunu kaydederek, uluslararası standartlara uygun imalat yapan Türk şirketlerin sayısında da ciddi artışlar görüldüğünü, bunun Türkiye'nin bu alanda rekabetçi olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Sektörün, Avrupa ve Amerika şirketlerinin hakimiyetinde olduğuna dikkati çeken Bayar, şöyle konuştu:

''Onlar da rekabetçi olmak için maliyet avantajları arayışı içindeler. Burada gidilebilecek çok fazla ülke yok. Kalitesine güvenemeyeceğiniz başka bir ülkeye gidemezsiniz. Türkiye, ciddi alternatif öneriyor şirketlere. Airbus'ın TAİ ile milyar dolardan fazla imalat projesi var ve bunun ciddi şekilde artacağını öngörüyoruz. Bugün Türkiye'de havacılık imalatı 1-2 milyar dolar düzeyinde. Rahatlıkla 10 milyar dolara çıkabilir. O potansiyel Türkiye için var. Türk şirketleri için rekabetçi olmak kolay. Çünkü imalat maliyetleri Amerika'nın, Avrupa'nın 3'te 1'i durumunda.

ATAK helikopter projesi

Bayar, yerli savaş helikopteri projesi ATAK'ın sonuç denemelerinin yapıldığını söyledi.

Projenin son safhalarında olunduğunu kaydeden Bayar, şöyle dedi:

''Bu sene ilk 4 helikopteri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edeceğiz. Ondan sonra da üretim hattı, toplam 60'a yakın helikopteri üretecek. Silahlı kuvvetlerimiz için başarılı bir helikopter olacak. Çok etkin bir hava aracı. Uluslararası piyasada da çok rekabetçi bir ürün olacak. Bunu da görüyoruz. Yurt dışı satışları da olabilecek bir helikopterimiz olacak. Şu anda uçuş ve atış denemeleri yapılıyor.''

Bayar, bir soru üzerine Heron'ların bakımlarıyla ilgili sorunun tamamen aşıldığını, TAİ'nin çok başarılı bir şekilde bakım işini yaptığını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim