• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Havacılık meraklıları festivalde buluşuyor

Havacılık meraklıları festivalde buluşuyor
Türkiye Hava Trafik Kontrolörlüğü Derneği (THTK) öncülüğünde Dev Ajans organizasyonuyla Selçuk Efes Havalimanı'nda düzenlenecek TATCA Havacılık Fest'13 havacılık meraklılarını 8-9 Haziran'da İzmir'de buluşturacak.
8 Haziran'da pek çok ülkeden havacılık uzmanı temsilcisinin katılımıyla Kuşadası Hilton Double Tree Otel'de düzenlenecek Uluslararası ATC Sempozyumu'nda sektörel bilgi paylaşımı yapılacak. Bu organizasyonu 9 Haziran'da Selçuk Havalimanı'nda yapılacak Havacılık Fest'13 izleyecek. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek festivalde çocuklar için çeşitli etkinlikler ve hava trafik temalı oyunlar yer alacak. Festivalle ilgili Hilton Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, THTK Genel Başkanı Birol Bilgin, THTK İzmir Şube Başkanı Tevfik Özgür Ünal, THTK İzmir Şube Başkan Yardımcısı Tansu Bayındır, Ege Formüla Modelcilik Derneği (EFMOD) Temsilcisi Şener Şenkaya ve 1. Uluslararası Balon Festivali Genel Koordinatörü Bilge Ezel katıldı.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türk Hava Kurumu, Selçuk ve Kuşadası Kaymakamlık ve Belediyeleri, İstanbul Havacılık Kulübü, EFMOD, EAB Havacılık ve 1. Türkiye Uluslararası Balon Festivali Organizasyon Komitesi, IVAO-Tr, THK Gökçen Havacılık ve Baktarans'ın katkılarıyla festival gerçekleştirilecek. Festivalle ilgili bilgi veren THTK Genel Başkanı Birol Bilgin, şöyle konuştu: "1986 yılından bu yana amatör havacılık meraklılarına uçuş imkanları sunan ve uçuş eğitimi veren İstanbul Havacılık Kulübü, birçok uçakla TATCA Havacılık Fest'13'e katılacak ve davetlilere ücretsiz uçuş imkanı sağlayacak. Festivalde birçok sivil havacılık kulübü ve derneği, üniversitelerin ve liselerin ilgili kulüpleri yer alacak. Gün boyu paraşüt atlayışlarından model uçak ve helikopter gösterilerine, sıcak hava balonundan, gyrocopter, paramotor ve microlight hava araçlarına, Hava Trafik Kontrol ve Uçak Simülatörlerine kadar birçok havacılık etkinliğinin yer alacağı festivalde Türkiye'nin en ünlü gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk de iki kez akrobasi uçuşu yapacak. Organizasyonda gün boyu THK, Gökçen Havacılık, İHK (İstanbul Havacılık Kulübü), Ayjet, Tarkim, Afa, Ege Havacılık helikopteriyle yüzlerce misafir Kuşadası-Efes civarı halk uçuşları yaptıracaklar."
 
Uluslararası anlamda Türkiye'de ilk kez İzmir'de gerçekleştirilen festivalde çocuk ve büyüklere havacılığın keyifli yanlarını İzmirlilerle paylaşacaklarını belirten Bilgin, şunları söyledi: "Havacılığın ilgili bütün kuruluşları ile paylaşacağız. Bütün ülkelerin hava trafik sistemlerinden kullandığı ekipmanlara kadar tanıtmaları ve diğer ülkelerle kıyaslayabilmelerini sağlamak. Havacılık festivali çok kapsamlı hale geldi. Halka havacılığın her unsurlarını eğlenceli bir hale getirip sunuyoruz. Türkiye'de 1 milyondan fazla uçak trafiği geçmekte. Hava trafik kontrolörlerinin neler yaptığını göstermek istiyoruz. Havacılığın eğlenceli ve sportif yönlerini sunarak yeni bir kapı açacağız."
 
THTK İzmir Şubesi Başkanı Tevfik Özgür Ünal ise "Havacılık uzmanları, her yıl Türk hava sahasını kullanan bir milyondan fazla uçak trafiğini uluslararası standartlarda güvenli, süratli bir şekilde yöneten hava trafik kontrolörlerinin havacılık sektörüne yaptıkları büyük katkıyı anlatmak, havacılığın seyahat ya da askeri amaçlar dışında çokta keyifli olan yanlarını, bilinmeyenlerini halkla paylaşmak, çocuklara havacılık sevgisini aşılayarak gelecek hayallerinde farklı pencereler açabilmek amacıyla İzmir'de buluşacak" dedi.
 
TAV ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan organizasyon sırasında ATLAS JET, SUN EXPRES, Pegasus Hava Yolları, MNG, ONUR AİR stant açacak.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim