• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Havacılık sektörü büyümeyi sürdürüyor

Havacılık sektörü büyümeyi sürdürüyor
Bölgesel İşbirliği Projesi kapsamında Türkiye'nin öncülüğünde oluşturulan D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu toplantısı Antalya'da başladı.

SEKTÖR BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Bölgesel İşbirliği Projesi kapsamında Türkiye'nin öncülüğünde oluşturulan D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu toplantısı Antalya'da başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, nüfusu 960 milyonu bulan ve D-8 ülkeleri olarak adlandırılan Endonezya, Malezya, İran, Bangladeş, Mısır, Nijerya, Pakistan sivil havacılık yetkililerinin yanı sıra havacılık sektörünün temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Türkiye'nin havacılık sektöründe, 2002 ile 2010 yılları arasında yüzde 500 büyüdüğüne dikkat çekti.

8 yıl önce Türkiye'nin iç ve dış hatlarda toplam yolcu sayısının 33 milyon olduğunu, bu sayının bugün 96 milyona ulaştığının altını çizdi. Toplantıda, 3 önemli konu üzerinde duruldu. Bunlar, havaalanı hizmetleri, havanavigasyon sistemleri hizmetleri ve havacılık taşımacılığı konusunda oldu. Toplantıda, uçak bakım ve eğitim alanlarında işbirliğine gidilmesi de kararlaştırıldı. Genel Müdür Arıduru, 960 milyon nüfusa sahip D-8 ülkelerinde yılda, turistik, hac-umre ve ticari sebeplerle seyahat eden yolcu sayısının toplam 250 milyon olduğuna işaret ederek, potansiyelin ekonomik değerinin de yaklaşık 200 milyar doları bulduğuna dikkat çekti.

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu Genel Sekreteri Widi Praktiko da D-8 ülkeleri arasındaki işbirliğinin daha somut hale getirilmesini istedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim