• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Havacılık sektörünün karı dudak uçuklattı

Havacılık sektörünün karı dudak uçuklattı
Küresel havacılık sektörünün bu yıl 8.9 milyar dolar kar etmesi bekleniyor. Uluslararası Hava Taşımacılık Derneği (IATA), bu kar miktarını geçen Haziran'da 2.5 milyar dolar olarak açıklamıştı.

HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN KÂRI DUDAK UÇUKLATACAK

Küresel havacılık sektörünün bu yıl 8.9 milyar dolar kar etmesi bekleniyor. Uluslararası Hava Taşımacılık Derneği (IATA), bu kar miktarını geçen Haziran'da 2.5 milyar dolar olarak açıklamıştı.

IATA tarafından yapılan yazılı açıklamada, kısa dönemdeki olumlu gelişmede artan talep ve disipline edilmiş kapasite yönetiminin etkili olduğu ifade edildi. Buna rağmen dernek yetkilileri uzun vadeli küresel tahminlerin olumlu olmadığını ve kar miktarının 2011'de 5.3 milyar dolara düşmesinin tahmin edildiğini açıkladı. Müşteri güveninin Avrupa ve Kuzey Amerika'da düşmeye devam ettiği de hatırlatıldı.

Raporda, gelişmiş pazarların aksine Ortadoğulu havayollarının karlarının 2011'de 100 milyon dolardan 400 milyon dolara çıkacağı tahmin edildi. IATA'ya göre güçlü yerel ekonomiler bölge havayollarını olumlu etkilerken havayollarının uzun mesafeli yolculuklardan aldığı pay da artış gösterdi. Ortadoğu'nun en gelişmiş havacılık sektörüne sahip Birleşik Arap Emirlikleri, dün yaptığı açıklamada ülkedeki hava trafiğinin yüzde 8.7 arttığını kaydetmişti.

IATA yetkilisi Giovanni Bisignani, bu yılki toparlanmanın beklenenden daha hızlı olduğunu fakat kutlamak için de herhangi bir sebep olmadığını söyledi. Bisignani, endüstrinin 240 milyar dolarlık borç içinde bulunduğunu, hükümetlerin desteğinin azaldığını, işsizliğin yüksek olduğunu ve iş güveninin de zayıfladığını hatırlattı.

IATA'nın tahminlerine göre seyahat ve kargo piyasaları Asya, Ortadoğu ve Güney Amerika'da daha güçlü olmaya devam edecek ve petrol fiyatları varil başına 79 dolar civarında seyredecek. Avrupalı havayollarının zararı 2.8 milyar dolardan 1.3 milyar dolara düşecek ve Avrupa, dünyada havacılıkta zarar eden tek bölge olmayı sürdürecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim