• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Havacılık uzmanları İstanbul'da buluştu

Havacılık uzmanları İstanbul'da buluştu
Avrupa Havayolu Eğitimi Sempozyumu (EATS 2010) bugün İstanbul WOW Otel'de başladı.

HAVACILIK UZMANLARI İSTANBUL'DA BULUŞTU

İki gün sürecek olan sempozyumda eğitimde güvenlik, emniyet, insan faktörü, personel seçimi ve alımı gibi konuların üzerinde durulacak. Ayrıca yeni navigasyon teknolojileri ve CRM de sempozyumun konularından.

International Flight Training Center (IFTC), MNG Havayolları ve MNG Technic’in de sponsor olduğu Avrupa Havayolu Eğitimi Sempozyumu’nda havacılık sektöründen yerli ve yabancı konusunda uzman çeşitli konuşmacılar da sunumlar yapacak.

Sempozyumda ilk konuşmayı yapan Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, Türkiye’nin sivil havacılıkta dünden bugüne geldiği nokta ve havacılık sektöründe yakaladığı ivme hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Türkiye’de sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin filolarında 350’nin üzerinde uçak bulunduğunu ifade eden Arıduru, “Sivil havacılığın daha uzun ömürlü olması ve sağlıklı bir yapıda ilerlemesi için eğitim büyük önem taşıyor. Biz deneyimlerimiz sayesinde ECAC Eğitim Başkanlığı’na getirildik. Bu da bizim eğitim konusunda nasıl bir noktaya geldiğimizin önemli bir göstergesidir” dedi.

Türkiye’nin bölgesel işbirliği anlaşmaları konusunda önemli işlere de imza attığını belirten Dr. Ali Arıduru, bu anlaşmalar sayesinde havacılık emniyeti için ciddi adımların atıldığını söyledi.

SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru’nun ardından Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanı Kaptan Pilot Menderes Çakıcı da bir sunum yaptı. Çakıcı, özellikle Türk Hava Yolları’ndaki eğitim sisteminden ve şirketin eğitim alanındaki geleceğe bakış açısından bahsetti.

Çok sayıda yerli ve yabancı firma yetkilisinin katıldığı EATS 2010 yarın akşam saatlerinde sona erecek.

Ayrıca sempozyuma katılan çok sayıda firma kendilerine ayrılan alanda mini bir fuar da oluşturdu.

Kaynak: airporthaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim