• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Havacılık Ve Uzay Teknolojileri toplandı

Havacılık Ve Uzay Teknolojileri toplandı
11. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Şurası hazırlık çalışmaları başladı. Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Çalışma Grubunun ilk toplantısı ise DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başkanlığında yapıldı.

 

Ülkemizin Ulaştırma ve Haberleşme alanındaki ihtiyaçlarına daha olumlu çözümler bulmak amacıyla, Kamu, Özel Sektör Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve Üniversite temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 11. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Şurası hazırlık çalışmaları başladı. Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Çalışma Grubunun ilk toplantısı ise DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başkanlığında yapıldı.
 
13-15 Haziran 2013 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası öncesi hazırlıklarına başlayan Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Çalışma Grubunun ilk toplantısında konuşma yapan Genel Müdür Orhan Birdal, 10. ulaştırma şurasında rapor haline getirilerek ortaya konan hedefleri gerçekleştirmek amacıyla yapılması gerekenler, karşılaşılan sorunlar ve çözümlerinin ortaya konulması amacıyla 2013 yılında 11. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Şurası yapılmasının planlandığını ifade etti. Birdal, “Yüksek teknolojinin en çok katkıda bulunduğu, iç içe olduğu, etkilediği ve etkilendiği alan hiç kuşkusuz havacılık sektörüdür. Uzay teknolojileri ile ilgili sürekli kaydedilen yeni gelişmeler,  Türkiye’nin de bu gelişmelere paralel politikalar oluşturmasını zorunlu hale getiriyor.
 
Uzay teknolojilerinin geliştirilmesi ve gerekli alanlarda süratle uygulanması, üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur. Asla gecikmeye ve ihmale tahammülü olmayan bir alandır. Bu alanda Türkiye`nin yetenek ve imkânlarının artırılması, dünyadaki gelişmelere paralel olarak ulusal uzay teknolojileri politikalarının belirlenmesi ve tatbiki sektör açısından hayati önem taşımaktadır. İlgili kurum ve kuruluşların her konuda olduğu gibi, özellikle de uzay teknolojileri konusunda da sürekli işbirliği ve koordinasyon içinde olmaları başarı için temel koşuldur. Küresel ölçekte kendini kanıtlayan ve geleceğe emin adımlara yürüyen Türk havacılığı açısından; Ulusal uzay teknolojileri ile ilgili politika, strateji ve hedeflerin eksiksiz olarak belirlenip uygulanmasında ekip çalışmasının önemi büyüktür” dedi.
 
Ülkemiz havacılık sektörü son 10 yıldır sürdürdüğü gelişme hızını korumayı başardığını belirten Birdal, bu başarıyı en başta uygulanan ulaştırma politikalarıyla ilişkilendirmek gerektiğini söyledi. Birdal, “Havacılık sektöründe serbestleşmeyle ve bölgesel havacılığın uygulamaya konması ile havayolu şirketlerinin hareket alanı artmış uçuş ağımız genişlemiş, talep yapısal bir değişim göstererek havayolu ulaşımını herkes için erişilebilir kılmıştır. Havalimanları ile ilgili yatırımlar ve projeler, hava ulaştırma trafiğindeki hızlı artışın yol açabileceği kapasite sorunlarını çözmekle birlikte, doğru bir zamanlamayla uygulamaya konulmuştur. Kuruluşumuz, bu anlayış çerçevesinde planlama faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.
 
Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Çalışma Grubunun yapacağı çalışmalar hakkında APK Daire Başkanı Zafer Topuz’da katılımcılara sunum yaptı.
 
Toplantı, çalışma gruplarının belirlenmesi ile son buldu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim