• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Havacılıkta artışlar devam ediyor

Havacılıkta artışlar devam ediyor
Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği (IATA), mart ayına ilişkin verileri açıkladı. Mart ayında hava trafiği 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 6 oranında arttı.

 

Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği (IATA), tarafından açıklanan veriler hava taşımacılığındaki yükselişin sürdüğünü ortaya koydu.
 
HAVA TRAFİĞİ YÜZDE 5.9 ARTTI
 
Açıklanan verilere göre mart ayında uluslararası hava trafiği 2012 yılı mart dönemine göre yüzde 6, iç hat uçuşları ise yüzde 5.7 oranında arttı.
 
Mart ayında hava trafiğinde yaşanan artış ortalaması ise yüzde 5.9 oldu. IATA, mart ayında yaşanan artışta Paskalya döneminin etkisi olduğunu açıklarken sektördeki büyümenin de bundan bağımsız olarak sürdüğüne dikkat çekildi.
 
DOLULUKLAR YÜZDE 80.3'E ULAŞTI
 
Havayoluna olan talepteki artışla birlikte kapasitelerde de artış yaşanıyor. Havayolu şirketleri kapasitelerini geçtiğimiz yıla göre yüzde 3.5 oranında artırırken doluluklar da yüzde 1.8'lik bir yükselişle yüzde 80.3'e çıktı.
 
TYLER: PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞE RAĞMEN HAVAYOLLARI KAPASİTE ARTIRIMINDA İHTİYATLI
 
IATA CEO'su Tony Tyler, son verilere ilişkin değerlendirmesinde iş dünyasında yaşanan hareketin havayoluna olan talebi artırdığına dikkat çekti. Havacılık sektörünün ana pazarlarında kısıtlı yükseliş yaşandığını kaydeden Tyler, yükselmekte olan pazarlardan gelen ciddi talep artışının yükselişi körüklediğini dile getirdi.
 
Son haftalarda yaşanan düşüşe karşın petrol fiyatlarının tarihi ortalamanın üzerinde seyrettiğine dikkat çeken Tyler, havayolu şirketlerinin bu durum nedeniyle kapasite artırmak konusunda temkinli davrandıklarını söyledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim