• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Havacılıkta Kiev Üniversitesi ile işbirliği

Havacılıkta Kiev Üniversitesi ile işbirliği
Ukrayna’nın Kiev Politeknik Üniversitesi ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında, “Eğitim ve Araştırma Projelerinde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

 

Eğitim ve araştırma projelerinde paylaşım ve birlikte hareketi öngören işbirliği protokolüne OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile Kiev Politeknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sergey I. Sidorenko imza koldu.
 
Oldukça sıcak ve misafirperver bir ortamda, iki ülkenin üst düzey akademik temsilcileri ülkelerinin ve üniversitelerinin tanıtımlarını yaptılar. OMÜ’nün tanınırlığının üst düzeyde gerçekleştiği bu ortamda imzalanan protokol ile her iki üniversite birbirleri ile karşılıklı olarak, öncelikle Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleri arasında, lisans, yüksek lisans ve doktora programları açarak, ortak program ve ortak diploma verebileceklerine dair anlaşma yaptılar.
 
Anlaşmada karşılıklı olarak; öğrenci değişimi, öğretim elemanlarının görevlendirilmesi, araştırma projelerinde ortaklık, hava araçlarının tasarım ve üretiminde bilgi ve alt yapı imkanlarının paylaşımı temelinde, sürekli geliştirilecek konularda mutabakata varıldı.
 
Karadeniz’e kıyısı olan, tarihten gelen bağlarla birbiriyle dayanışma ve paylaşım arzusunda olan bu iki ülkenin karşılıklı güven duygularını diplomatik ortamda kaynaştıran bu protokol ile karşılıklı hareketliliğin artacağı ve ileride uluslararası işbirliklerinin istenilen düzeylere ulaşmasına da vesile olması umut ediliyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim