• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Havada rekabet bilet fiyatına da yansıdı

Havada rekabet bilet fiyatına da yansıdı
Havacılık sektöründe fiyat rekabeti kızıştı. THY'nin, 44 TL'lik yurtiçi biletlerine karşı yabancı özel havayolları 72 eurodan başlayan Avrupa seferleri koydu...

Havayolu sektöründe yaz sezonunda fiyat rekabeti iyice kızıştı. Türk Hava Yolları'nın (THY) yurtiçinde 44 TL'lik promosyonlu biletleri satışa sunması sektördeki hareketliliği daha da artırdı.

Sadece yurtiçi değil yurtdışında da promosyonlu fiyatlardan bilet satan THY, yabancı havacılık şirketlerini de ekonomik fiyatlardan bilet satmaya yönlendirdi.

Bunun üzerine özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurtdışına direkt sefer düzenleyen yabancı havayolları Avrupa şehirlerine 72 euro, Körfez ülkelerine ise 122 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sundu.

Air Italia'nın ana kuruluşu Air One Venedik'e 72 eurodan, Blue Express ise Roma'ya 80 eurodan başlayan fiyatlarla uçmaya başladılar.

Bu arada THY'nin yurtdışında kasımdan itibaren yapılacak uçuşlarda geçerli olacak kampanyalarında New York, Sao Paulo gibi uzak yerlerin 399 euroya kadar düşmesi yurtdışında da büyük yankı uyandırdı.

Yabancılar şaşırdı

THY'nin direkt seferle ilk defa uçuş gerçekleştireceği Mısır'ın turizm şehri Sharm el Şeyh'e 99 eurodan, Maldivler'e ise 594 eurodan başlayan fiyatlar sunması bu bölgelere Türkiye'den aktarmalı uçuş yapan havayollarını da şaşırttı.

Uçakla seyahatin % 20'ye çıkması lazım

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, ekonomik biletlerin turizm hareketlerini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Ulusoy, "Türkiye'de uçak kullanma oranı hâlâ yüzde 5 seviyesinde.

Bu oranın yüzde 20'lere çıkması lazım. Turizm ve havayolu şirketlerinin ticari hesapları göz önüne alındığında bu kampanyalar hem tüketici hem de havayolları adına doğru" dedi.

Ulusoy, iç hatlarda 52 dış hatlarda 54 milyon kapasiteye sahip olduğumuzu hatırlatarak üçüncü havalimanıyla birlikte 100 milyonluk yeni kapasitenin ekleneceğini asıl rekabetin başlayacağını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim