• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Havalimanı çalışanlarından Van'a destek

Havalimanı çalışanlarından Van'a destek
Almanya'nın Münih Havalimanı çalışanları, Van depreminde yıkılan öğretmen evinin yeniden inşası için 100 bin Euro topladı.
Almanya'nın Münih Havalimanı çalışanları, Van depreminde yıkılan öğretmen evinin yeniden inşası için 100 bin Euro topladı.
 
İşçi temsilcisi tarafından İstanbul'a getirilen parayla öğretmen evinin mobilyalarının alınacağı öğrenildi.
 
Münih Havalimanı çalışanları, Van depreminde yıkılan öğretmen evinin yeniden inşası için harekete geçti. Aralarında 500 Türk'ün de bulunduğu Flughafen München Gmbh (FMG) çalışanları, fazla mesai ödemelerinden feragat ederek, Van depreminde yıkılan öğretmen evinin yeniden inşası için para topladı.

Tutarın 100 bin Euro'ya ulaşmasının ardından FMG İşçi Temsilcisi Başkan Yardımcısı Orhan Kurtulan, temsili 100 bin Euro'luk çekle İstanbul'a geldi. Toplanan para, öğretmen evi projesinin yürütücüsü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e teslim edilecek.
 
Kurtulan, işçileri temsilen geldiğini belirterek, daha önce de 3 uçak dolusu yardım malzemesini gönderdiklerini söyledi. Bu yardımın ardından işçilerle ve yöneticilerle ikinci bir yardım kampanyası için anlaştıklarını aktaran Kurtulan, "Van'daki öğretmen evi için para topladık. 4 bin kişi adına 100 bin Euro'yu teslim edeceğiz. Bu parayla öğretmen evinin mobilyaları alınacak. İşlemlerin yürütülmesi için parayı Şişli Belediyesi'ne vereceğiz." dedi.
 
Orhan Kurtulan'a Münih Belediye Başkanı Christian Ude de eşlik etti. Mustafa Sarıgül'ün davetlisi olarak geldiğini söyleyen Ude, çeşitli programlara katılacağını sözlerine ekledi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim