• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Havalimanı personeli artık dinlenecek

Havalimanı personeli artık dinlenecek
Kanada’daki Ottawa Havalimanı’ndaki kamera sistemi yenilendi. Yeni mikrofonlu kamera sistemi ile yetkililer, tüm yolcuların konuşmalarını 24 saat dinleyebilecek.

HAVALİMANI PERSONELİ ARTIK DİNLENECEK

Kanada’daki Ottawa Havalimanı’ndaki kamera sistemi yenilendi. Yeni mikrofonlu kamera sistemi ile yetkililer, tüm yolcuların konuşmalarını 24 saat dinleyebilecek.

Kanada’nın başkenti Ottawa’daki Ottawa Havalimanı’nda pek çok noktaya güçlü mikrofonlara sahip gizli kameralar yerleştirildi.

Kanada Sınır Güvenliği Ofisi (CBSA), Ottawa Havalimanı’ndaki mevcut kamera sistemini yenilemek için yaklaşık 500 bin dolar harcadı. Ofis, özellikle gümrük kontrollü alanlara ve uluslararası yolcuların havalimanına giriş yaptıkları noktalara ses kaydedebilen kameralar yerleştirdi.

CBSA Sözcüsü Chris Kealey konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Şunu ortaya koymakta fayda var: Ses kayıt teknolojisi yerleştirildi ama henüz hiç ses kaydedilmedi. Sistem daha ileriki tarihlerde fonksiyonel hale gelecek” dedi.

Ancak sistem şimdi olmasa bile gelecekte, yolcuların tüm konuşmalarını kaydedecek. Vatandaşlar tarafından CBSA’ya yöneltilen bir soruya verilen cevapta, mikrofonların “konuşmaları kaydedeceği” açıkça ifade edildi.

Yerleştirilmesi planlanan yüksek ses kayıt kapasitesine sahip kameraların yüzde 88’inin kurulumunun yaz aylarında tamamlanacağı belirtildi.

Havalimanındaki kayıtların CBSA tarafından Kanada emniyet güçlerine de aktarılabileceği, böylece bu kayıtların organize suçlar ve kaçakçılıkla mücadele amacıyla da kullanılabileceği düşünülüyor.

Havalimanı çalışanları kaygılı

Diyalogları ve telefon görüşmeleri kaydedilen yolcuların yanı sıra havalimanı çalışanlarının da durumdan muzdarip olacağı görülüyor.

Ottawa Havalimanı’nda örgütlü sendika tarafından yapılan açıklama bu noktaya dikkat çekiyor. Sendika, mikrofonların personeli de dinleyeceğini ve personelin kendi arasındaki ya da yolcularla olan diyaloglarını kayıt altına alacağını ifade ederek, bu tür verilerin gerektiğinde personelin aleyhine kullanılabileceğine dikkat çekiyor. Hatta bu kayıtların personelin siciline eklenebileceği belirtiliyor.

2009 yılında Toronto, Montreal, Vancouver ve Ottawa’daki havalimanlarından başlayarak uygulamaya konulan Gümrük Yasası, havalimanlarında bazı alanları gümrük kontrolündeki bölgeler kapsamına almıştı. Bu yasa ile birlikte bu bölgelerdeki personelin arama ve sorgulama yetkileri bir hayli artırılmış, hatta havalimanı çalışanlarının bile sorgulanmasına imkan tanınmıştı. Gümrük kontrollü bölgeler, mikrofonlu kameraların yerleştirileceği alanların başında geliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim