• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Havalimanı Ramazan öncesi açılacak

Havalimanı Ramazan öncesi açılacak
Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut, havalimanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programının uygun olduğu bir tarihte Ramazan ayı öncesinde hizmete açmaya planladıklarını kaydetti.
AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Özbay ile yönetim kurulu üyeleri ve partililerden oluşan heyet, Kastamonu Uzunyazı Havalimanı'nı ziyaret ederek, Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut’dan bilgi aldı.
 
Karadavut, Kastamonu Havalimanı'nın son aşamaya geldiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programının uygun olduğu bir tarihte Ramazan ayı öncesinde hizmete açmaya planladıklarını kaydetti. Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut, “Emsalleri arasında en iyi havaalanına Kastamonu sahip oldu. Piste ilk olarak Başbakanlığın ana uçağı inecek. Başbakanımız kuledeki talimatlarıyla ilk yolcu uçağını da ayrıca indirecek ve böylece uçak seferlerine başlanacak. Kastamonu’ya Türk Hava Yolları’nın Airbus 319 model uçakları gelecek ve uçaklar 132 kişi kapasiteli olacak. THY’nin Kastamonu’ya gelmesi büyük bir ayrıcalıktır. Çünkü Anadolu şehirlerine THY değil, yan kuruluş olan Anadolujet geliyordu. THY Kastamonu için ayrı bir değer kazandı. Haftada 4 sefer olan uçuşlar ilerleyen zamanlarda talebin de artmasıyla beraber 7’ye kadar çıkabilecek”
 
Kastamonu Havalimanı'nı gezen AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, tesisleri çok beğendiğini belirterek, “Gezdiğimiz gördüğümüz kadarı ile de yapılan bu muazzam tesis karşısında çok duygulandık ve gururlandık. Bu yatırım Kastamonu için gurur kaynağıdır. Belli hava şartlarından havaalanının açılma süreci biraz gecikmiş olsa da Ramazan ayı öncesinde Başbakanımızın da gelişiyle resmen açılmış olacak. Kastamonu için büyük projelerimiz olduğunu söylemiştik. Büyük projelerden bir tanesi olan Uzunyazı Havaalanı’nı açtık sayılır. Yapımı halen devam eden Ilgaz Tüneli’ni de inşallah 2014 yılının sonlarına doğru açmış olacağız” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim