• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Havalimanında Afgan alarmı yaşandı

Havalimanında Afgan alarmı yaşandı
Sınır dışı edilmek üzere Atatürk Havalimanı'na getirilen Afgan uyruklu iki yolcu uçağa bindirileceği sırada kaçtı. Büyük operasyonun ardından apronda saklandıkları su kanalında yakalandılar

Sınır dışı edilmek üzere Atatürk Havalimanı'na getirilen Afgan uyruklu iki yolcu uçağa bindirileceği sırada kaçtı. Polis ekipleri kaçan Afganları bulmak için havalimanı ve çevresinde geniş çaplı arama başlattı. İki Afgan yaklaşık iki saatlik aramaların ardından apronda saklandıkları su kanalında yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'ye kaçak yollarla girdikten sonra yakalanan Afgan uyruklu 2 deport (sınır dışı edilecek) yolcu akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na getirildi. Afgan Havayollarının FG-734 sefer sayılı uçağıyla dün saat 23.30'da Kabil'e gönderilecek olan ve kardeş oldukları öğrenilen iki Afgan yolcu, chek-in işlemlerinin ardından polis eşliğinde uçağın kapısına getirilerek yer hizmetleri personeline teslim edildi.
 
Ancak iki Afgan yolcu sınır dışı edilen diğer yolcularla birlikte uçağa bindirilişi sırasında yer hizmetleri personeli elinden kurtularak apronda kaçmaya başladı. Gecenin karanlığından faydalanarak izlerini kaybettiren iki yolcunun kaçmasından dolayı polis apron içi ve havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Bu sırada DHMİ yetkilileri de bu kişilerin pistte çıkabileceği ihtimaline karşı Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kulesini uyardı. Bunun üzerine pist güvenliğinin tehlikeye düşmemesi için o sırada iniş için alçalan iki uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Pist güvenliğinin sağlanmasından sonra hava trafiğinde aksama yaşanmazken, apronda kaçak iki kişi aramak için geniş çaplı arama başlatıldı.
 
İKİ SAAT SONRA SU KANALINDA
 
Polis ve yer hizmetleri ekipleri tarafından apron içerisinde yapılan ve yaklaşık iki saat süren aramaların ardından İki Afgan yolcu su kanalında gizlenmiş şekilde buldu. Polis tarafından Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İki yolcunun daha sonra Kabil'e ilk uçakla gönderilerek sınır dışı edileceği öğrenildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim