• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Havalimanında Corona virüs tatbikatı

Havalimanında Corona virüs tatbikatı
Atatürk Havalimanı’nda Asya ve Avrupa’yı etkileyen Corona virüsüyle ilgili tatbikat yapıldı. Virüse yakalanmış bir yolcu...

 

Atatürk havalimanında Halk Sağılığı Acil Durum tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta özellikle Asya ve Avrupa’yı etkileyen Corona virüsüyla üzerine duruldu. Kabin ekipleri kuleye ağır bir hasta olduğunu söyledi. Uçağa özel kıyafetlerle giriş yapan sağlık görevlileri virüs şüphesi üzerine sağlık ekipleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) ortaklaşa operasyona başladı. Özel kıyafetler giyen ekipler uçakta bilgilendirme yaptıktan sonra sedye ile yolcuyu uçaktan nakletti.
 
Türkiye Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabip Dr. Aykut Yener Kavak, Atatürk Havalimanı’nda başarılı bir acil durum tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Tatbikatta operasyon ekiplerinin uçağa gittiğini belirten Kavak, “Yolcuyu bizzat inceleyerek yolcunun hastaneye sevkine karar verdi. UMKE ilk defa uçak içinde ve kapalı alanlarda herhangi bir kimyasal, biyolojik, radyolojik nükleer risk var mı yok mu diye cihazını denedi. 112 ekipleri tarafından bizim ekiplerimizden teslim alınan hasta ilgili hastaneye gönderildi.” dedi.
 
Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Erken Uyarı ve Cevap Birimi’ni de açtıklarına da değinen Kavak, burada online olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerini, alana inen-kalkan uçakları, ekiplerin müdahalesini yönettiklerini sözlerine ekledi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim