• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Havalimanı’ndan engelliler günü çağrısı

Havalimanı’ndan engelliler günü çağrısı
Ersel Göral, bugüne kadar geliştirdikleri projelerle engellilerin çok daha konforlu ve engelsiz seyahat edebilmelerine olanak sağladıklarını belirterek her geçen gün gelişen teknolojilerle bu projelerin devamının geleceğini vurguladı.
Tüm dünyada 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yaptığı açıklamalarla Türkiye’deki engellilerin sorunlarına dikkat çeken ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersel Göral, Türkiye ve dünya genelindeki engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekti. Göral, ICF Airports Antalya Havalimanı içerisinde bugüne kadar geliştirdikleri projelerle engellilerin çok daha konforlu ve engelsiz seyahat edebilmelerine olanak sağladıklarını belirterek her geçen gün gelişen teknolojilerle bu projelerin devamının geleceğini vurguladı. 
 
2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından "Avrupa'nın En iyi Havalimanı" seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, 2011 yılının Kasım ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Engelsiz Havalimanı” seçildi. Engelli yolcuların diğer yolcularla eşit şekilde seyahat edebilmelerine olanak sağlayan havalimanının sunduğu hizmetler arasında; ayrı bir engelli otoparkı, tüm terminallerde uyarıcı ve yönlendirici levhalar, görme engelliler için yürüme yolları, engelliler için özel danışma masası, özel telefonlar, oturma yerleri, terminal içi yeme içme alanlarına engelsiz ulaşım, asansörlerin sesli uyarı ve Braille alfabesi ile uygun hale getirilmesi, terminal binası iç yönlendirmeleri ve en önemlisi hizmet veren personelin engellilere hizmet için aldığı, işaret dili gibi özel eğitimler bulunuyor. ICF Airports Antalya Havalimanı, son olarak havalimanı içerisinde işitme engellilere yönelik uygulamaya soktuğu “indüksiyon döngü sistemi” ile öne çıktı. ICF Airports Antalya Havalimanı işitme cihazı kullanan işitme engelli yolcuların havalimanındaki genel gürültüden etkilenmeden danışma noktalarında ve check-in kontuarlarında hizmet almalarına olanak sağlayan “İndüksiyon Döngü Sistemi”yle Türkiye’deki ilk işitme engelsiz havalimanı oldu.
 
Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan engelli nüfusunun daha rahat koşullarda seyahat edebilmeleri için üstün çaba gösterdiklerinin altını çizen ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersel Göral, 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü’nün, engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları problemlere dikkat çekmek ve bu konuda ortak bir ses oluşturmak için oldukça anlamlı bir gün olduğunu belirtti. ICF Airports Antalya Havalimanı olarak bu konuda üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Göral,  “ Bugün engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerini değil yakın çevrelerini de ilgilendiriyor ve etkiliyor. Başta İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi olmak üzere birçok belge engellilik sorununu bir insan hakları sorunu olarak ele alıyor. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası da devleti, engellilerin sorunlarını azami derecede çözmek için yükümlü kılıyor. Bu noktada yapılması gereken şeyin, engellilik olgusuna çok daha ciddi yaklaşıp bunu insanlığın ortak bir sorunu olarak algılamak ve bu doğrultuda yapılması gerekenlerin üzerine daha büyük bir ciddiyetle eğilmek, olduğunu düşünüyoruz. ICF Airports Antalya Havalimanı olarak biz üstümüze düşen görevi olabildiğince yapmaya çalışıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bu farkındalığa sahip olmaya çağırıyoruz” dedi.
 
2.20121203170927.jpg
 
antalya-havalimani1.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim