• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Havalimanları 'Open Gate' için çalışıyor

Havalimanları  'Open Gate' için çalışıyor
Atatürk, Sabiha Gökçen ve Adnan Menderes Havalimanlarında 15 Mart tarihinde başlayacak olan 'Open Gate' olarak adlandırılan açık kapı güvenlik sistemi için çalışmalara başlandı.

Havalimanının "kapıları" açılıyor

Atatürk,Sabiha Gökçen ve Adnan Menderes Havalimanlarında 15 Mart tarihinde başlayacak olan 'Open Gate' olarak adlandırılan açık kapı güvenlik sistemi için çalışmalara başlandı.

Türkiye'nin en büyük üç havalimanı olan, Atatürk, Sabiha Gökçen ve Adnan Menderes Havalimanlarında 15 Mart tarihinde başlayacak olan 'Open Gate' olarak adlandırılan açık kapı güvenlik sistemi için çalışmalara İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlandı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı'nda bulunan ve yeni pasaport bankoları olarak bilinen girişte, sabah saatlerinden itibaren havalimanı işletmeci şirketi olan TAV tarafından onarım çalışmalarına başlanırken, onarım esnasında pasaport kontrol noktası sadece Bussines Class yolculara açık bırakıldı. Pasaport giriş noktasının girişine konuşlandırılan bir yetkilinin de, yolcuları diğer pasaport noktasına yönlendirerek bilgi verdiği görüldü.

Yurt dışına çıkış yapacak olan yolcular 15 Mart tarihinden itibaren Atatürk Havalimanı Dış atlar Terminal girişlerinde yer alan dedektörlü kapı ile X-Ray'den geçtikten sonra biniş işlemlerini uçtukları havayolu bankosunda yapacaklar. Daha önce yolcular işlemlerini yaptıktan sonra doğru pasaport kontroluna gidiyorlardı. Şimdi ise bagajlarını vererek biniş kartını alan yolcular, pasaport bankolarından hemen önce olan 22 adet dedektörlü kapının birinden geçiş yapacak. Yolcular pasaport bankolarının hemen

yanındaki dedektörlü kapıların bulunduğu yere konulacak yine aynı sayıdaki X-Ray'dan de el bagajlarını geçirdikten sonra pasaport bankosuna işlem yapmak üzere girecek. Yolcular, ABD ve Kanada uçuşları hariç başka bir aramaya girmeden uçaklarına binecek. 22 adet olan X-Ray ve dedektörlü kapıların 5 adeti bu sabah kapatılan bölmede,17 adeti ise daha sonra yapılacak ana pasaport noktası önüne konulacak.

TRANSİT YOLCULARA DA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

İstanbul aktarmalı olarak başka ülkeye uçuş yapacak olan transit yolcular ise geliş katından gidiş katı arındırılmış salona girmek için 6 dedektörlü kapı ile X-Ray'den geçecek. Bu sayı daha sonra 10'a çıkacak. Havalimanı personeli ise arındırılmış salona giriş yaparken yeni yapılacak 5 adet dedektörlü kapıyı kullanacak. Yeni uygulama ile yolcuların daha rahat bir ortamda uçaklarına binmesini sağlamak ve havayolu şirketlerinin ani uçak kapı değişiklinde yolcuların sorun yaşamasını engellenmesi olduğu belirtildi.

Bu arada, ABD ve Kanada'ya yapılan uçuşlarda ise "kapalı gate" uygulamasının bu ülkelerin isteği üzerine devam edeceği ve yolcuların uçağa son biniş kapısında yine dedektörlü kapıdan geçiş yapacak ve bagajlarını X-Ray cihazına bırakacak bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim