• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Havalimanlarında gecikmenin bedeli 80 Avro

Havalimanlarında gecikmenin bedeli 80 Avro
ACO’nun Genel Müdürü Kerem Altınöz, yağmur yağdığında havalimanlarında oluşan gölleşme nedeniyle yaşanan gecikmelerin maliyetinin dakikada 80 Avro olduğunu söyledi.

Su yönetiminde dünya lideri olan ACO’nun Genel Müdürü Kerem Altınöz, Türkiye’de suyun etkin toplanamamasından dolayı susuzluk çekildiğini söyledi. Suyun etkin toplanamamasının sadece su kayıplarına yol açmadığını, aynı zamanda su baskınları, gölleşme vs nedeniyle günlük konforu olumsuz etkilediğini belirten Altınöz, “İklim değişikliklerinin getirdiği ani ve yoğun yağışlar, can kaybına kadar varabilen ölçüde toplumumuzu etkiliyor. Aynı zamanda ekonomimizi de vuruyor” dedi.

Havalimanlarında yaşanan gecikmelere değinen Kerem Altınöz, “Atatürk Havalimanı’nı 125 ticari havayolu ve günde 1100 uçak kullanıyor. Her 70 saniyede bir uçak iniş-kalkışı yapılıyor. Günde 125.000 yolcu yoğunluğunu bulunuyor. Avrupa Birliği için yapılan bir araştırma havalimanlarındaki bir dakikalık gecikmenin yaklaşık olarak 80 Avro olduğunu gösteriyor. Buna ek olarak sadece yerde yaşanan gecikmeler nedeniyle ise 25.500 ton fazla yakıt ve 1.100 ton zararlı gazın çevreye salındığı düşünülüyor” diye konuştu.

Dünyadaki birçok prestijli havalimanı projesinde ACO’nun yer aldığını belirten Altınöz, özellikle İstanbul’a yapılacak 3. havalimanı projesinde yağış miktarına çok dikkat edilmesi gerektiğini, oranın İstanbul’da en çok yağış alan bölgelerden biri olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim