• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

HAVAŞ için Rekabet Kurumun'dan inceleme

HAVAŞ için Rekabet Kurumun'dan inceleme
HAVAŞ’ın senelik Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) iznini yenilemeyerek faaliyetlerinin sona ermesine ve böylece tüketiciler açısından hizmette çeşitliliğin azalmasına sebep olduğu iddiasını gündemine aldı.

 

Rekabet Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) HAVAŞ’ın Senelik Ulaştırma Koordinasyon Merkezi izninin yenilememesiyle ilgili Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında işlem yapılmasını gerek görmezken, Rekabet Kurumu Başkanlığını resen inceleme yapmakla görevlendirdi. Rekabet Kurulu’nun resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, Kurul, İBB’nin kendi şirketi Havataş ile Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ (HAVAŞ) arasındaki rekabeti önlemek amacıyla HAVAŞ’ın senelik Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) iznini yenilemeyerek faaliyetlerinin sona ermesine ve böylece tüketiciler açısından hizmette çeşitliliğin azalmasına sebep olduğu iddiasını gündemine aldı.
 
Dosya konusu iddialara yönelik olarak 4054 sayılı kanun kapsamında herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığına karar veren kurul, ancak şikayet konusu ile ilgisi bulunan İBB tarafından ihale yolu ile İstanbul havalimanları-şehir merkezi ve aksi yönde toplu taşıma yapmak üzere belirli hatların 10 yıllığına kiralanması işleminin 1998/4 sayılı Tebliğ kapsamında bir özelleştirme işlemi olabileceği, bununla beraber, bu işlemin 1998/4 sayılı Tebliğe göre Rekabet Kurulu’na ön bildirim yapılması ve/veya izin alınması gereken bir işlem olup olmadığının ve ilgili pazarda yaratacağı olası etkilerin HAVAŞ tarafından başlatılmış olan idari yargı süreci takip edilerek sonucuna göre gerekirse Kanun’un 14. maddesindeki bilgi isteme yetkileri ile beraber yapılacak bir resen inceleme ile tespit edilmesi hususunda başkanlığın görevlendirilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.
 
Büyükdere Belediyesi’nin çok düşük bedelle yolcu taşımacılığı yaptığı iddiasını da ele alan kurul, düzenlenen rapora ve incelenen dosya kapsamına göre, dosya konusu iddialara yönelik olarak 4054 sayılı Kanun’un 41. maddesi uyarınca şikayetin reddi ile soruşturma açılmamasına oy birliğiyle karar verdi. Remzi Cengiz Arsay isimli vatandaşın, hızlı kargo taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin aynı miktarda ordino ücreti talep ettiği ve bu hususun teşebbüsler arasındaki bir anlaşmadan kaynaklandığı iddiası üzerine ise kurul, dosya konusu iddialara yönelik olarak 4054 sayılı Kanun’un 41. maddesi uyarınca şikayetin reddi ile soruşturma açılmamasını oy birliği ile kararlaştırdı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim